Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5Η ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΝΕ
Με αυξημένες δυνατότητες στο κίνημα της νεολαίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Απρίλη, η 5η Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη της ΚΝΕ.Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, αποτυπώθηκαν οι αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης στο κίνημα της νεολαίας και εκφράστηκε, με απαιτητικότητα για τη δράση της Οργάνωσης, η ανάγκη για παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων και αύξηση των ρυθμών ένταξης νέων μελών στις γραμμές της ΚΝΕ.

Οι μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν αυτή τη χρονιά, αλλά και η δολοφονική ιμπεριαλιστική επίθεση στα Βαλκάνια, κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις. Παράλληλα, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τη δράση το προηγούμενο διάστημα και για το πώς θα γίνει η οργάνωση πιο δυνατή, πιο ικανή να φτάνει σε όλους τους χώρους που δουλεύει, σπουδάζει, διασκεδάζει η νεολαία.

Οπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στον Πειραιά, η ΚΝΕ κατάφερε να αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαθέσεις των μαθητών, να μπει μπροστά στους αγώνες, να συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά και στη σύνδεσή του με καθηγητές, γονείς, εργαζόμενους.

Ξεχωριστό παράδειγμα σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν η ΟΒ της Ιωνιδείου, που με καθημερινή και επίμονη δουλιά κατάφερε, αυτή τη χρονιά, να 5πλασιάσει τον αριθμό των μελών της. "Στις πορείες, εκεί που όλοι γινόμασταν ένα, μια γροθιά, συζητούσαμε με τους συμμαθητές και τους φίλους μας για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Τη σχολιάζαμε και καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως πρέπει αυτή η σαπίλα να αντικατασταθεί με κάτι καινούριο. Τους μιλούσαμε για την ΚΝΕ και τους καλούσαμε να οργανωθούν σ' αυτή". Αυτό το απόσπασμα, από την τοποθέτηση μιας συντρόφισσας από την Ιωνίδειο, είναι ενδεικτικό του ενθουσιασμού, της ζωντάνιας και της αποφασιστικότητας που διαπερνούσε τη δουλιά της ΟΒ και έφερε ανάλογα αποτελέσματα.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα που, όπως αποφασίστηκε στη Συνδιάσκεψη, θα γενικευτεί, θα αγκαλιάσει τη δουλιά όλων των ΟΒ στους δεσμούς τους με τη νεολαία, στην πολιτική και μαζική δουλιά που κάνουν στο χώρο τους, στην πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών στο κίνημα και για την ανάπτυξη της Οργάνωσης.

Σε όλες τις τοποθετήσεις αναφέρθηκε το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και απασχόλησε το πώς η ΚΝΕ θα ξεδιπλώσει ολοκληρωμένα την πολιτική και τη δράση της, θα κερδίσει αγωνιστικά νεανικές συνειδήσεις, ιδιαίτερα τώρα που τα καθήκοντα της Οργάνωσης είναι σύνθετα και καθορίζονται από τις συνθήκες πολέμου. Σ' αυτά τα πλαίσια μπήκαν συγκεκριμένοι στόχοι για τη δράση της οργάνωσης στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που αναπτύσσεται, αλλά και στους εργαζόμενους, στους μαθητές, στους νυχτερινούς μαθητές. Επίσης, σ' αυτές τις συνθήκες θα ξεδιπλωθεί η δράση της Οργάνωσης για τις Ευρωεκλογές, με στόχο να αναδειχτεί ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ και ακόμα περισσότεροι νέοι να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε ο Νίκος Σοφιανος,Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Σήφης Κωτσαντής,γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ. Από τη Συνδιάσκεψη εκλέχτηκε γραμματέας της Οργάνωσης Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ