Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Πολλαπλασιασμός χωρίς ... πολλαπλασιαστή!

Αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία είναι η καθιερωμένη απ' την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας Παγκόσμια Μέρα Υγείας (7η Απρίλη) και έχει ως κεντρικό σύνθημα: "Ας μείνουμε δραστήριοι για να έχουμε καλά γηρατειά".

Στο μήνυμά του για τη σημερινή μέρα ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι από 8,4% που ήταν το 1961 έφτασαν στο 16,3% το 1997. "Αυτή η αύξηση μπορεί να υπογραμμίζει από μια άποψη τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουμε κάνει ως χώρα σε όλους τους τομείς, από την άλλη όμως πολλαπλασιάζει τις υποχρεώσεις που έχουμε ως κράτος και ως κοινωνία απέναντι σ' αυτό το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της πατρίδας μας", αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Ο πολλαπλασιασμός των υποχρεώσεων που αναφέρει ο υπουργός απέχει παρασάγγας απ' την πραγματικότητα, καθώς διατυπώνεται την επαύριο της απόρριψης απ' τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη των ελάχιστων αιτημάτων των συνταξιούχων παρά τις μακροχρόνιες κινητοποιήσεις τους.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας μιλά ανέξοδα για τη διασφάλιση συνθηκών "μιας καλύτερης ζωής και μεγαλύτερη κοινωνική συμμετοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ