Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
Καταγγελίες εκ των... υστέρων

Σε καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης για τις ελλείψεις της Θεσσαλονίκης στον τομέα της αθλητικής υποδομής, προχώρησε χτες ο δήμαρχος της πόλης Β. Παπαγεωργόπουλος,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ολυμπιακή Μέρα.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε την ελληνική πολιτεία γιατί, όπως είπε, "έχει καταδικάσει τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, στη δεινή θέση να έχει μόνο τρία κολυμβητήρια". Επισήμανε ακόμα τις μεγάλες ανάγκες της Θεσσαλονίκης σε στάδια, γυμναστήρια,ποδηλατοδρόμια, παγοδρόμια και σκοπευτήρια.

Θα είχε βέβαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ο δήμαρχος και - ας μην ξεχνάμε - πρώην υπουργός Αθλητισμού, αναφερόταν και στις ενέργειες που ο ίδιος είχε (ή δεν είχε...) κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του για όσα κατήγγειλε χτες...

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης στα έργα για την Ολυμπιάδα και στην προετοιμασία για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα που ξεκινά το 2000. Οπως είπε, "εννιά μήνες πριν την έναρξή της, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός".

Στις καθυστερήσεις των προγραμματισμένων έργων συμπεριέλαβε τη μη αποπεράτωση του μεγάλου κλειστού σταδίου της Θέρμης, του οποίου ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός υπογράφτηκε το 1992, και τις εργασίες του κλειστού του ΠΑΟΚ, που πρέπει να τελειώσουν σε 12 μήνες από σήμερα, γιατί υποτίθεται ότι εκεί θα διοργανώσουμε μεγάλους αγώνες μπάσκετ, τους τελικούς της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ