Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ακινητοποιημένα τα τρένα του πολέμου

Ακίνητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένουν τα 37 γερμανικά άρματα μάχης, τύπου ΛΕΟΠΑΡΝΤ, τα οποία οι ΝΑΤΟικοί προορίζουν να στείλουν στη ματοβαμμένη γη της Γιουγκοσλαβίας για να επιβάλουν τη "νέα τάξη".

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) από την περασμένη Παρασκευή, οι σιδηροδρομικοί διαμήνυσαν προς την κυβέρνηση ότι αρνούνται με οποιοδήποτε τρόπο να συμμετέχουν στο στυγνό έγκλημα που διαπράττουν οι ΝΑΤΟικοί σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού. Ετσι, από προχτές Μεγάλη Δευτέρα, που άρχισε η απεργία διαρκείας, κανένα τρένο των ελληνικών σιδηροδρόμων δεν πρόκειται πλέον να πάρει μέρος στη μεταφορά πολεμικού υλικού και στρατιωτών του ΝΑΤΟ που αιματοκυλάει τα Βαλκάνια.

Χτες, αντιπροσωπεία της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους σιδηροδρομικούς και είχε συνάντηση με το Προεδρείο του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας. Ο γραμματέας της ΚΟΘ Χρ. Κόφφας εξέφρασε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του ΟΣΕ, ώστε να μεταφέρουν οι ΝΑΤΟικοί τα "σύνεργα του πολέμου" προς το Κοσσυφοπέδιο. Υπογράμμισε, επίσης, πως οι κομμουνιστές συμπαραστέκονται στην απόφαση της ΠΟΣ να κηρύξει απεργία και κάλεσε τους σιδηροδρομικούς να παλέψουν και αυτοί, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντιπολεμικό κίνημα στην πόλη.Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΣ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αφορούν το προσωπικό που εμπλέκεται στην κίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών που προγραμματίζονται να μεταφέρουν στρατεύματα και όπλα από σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας προς τις εμπόλεμες εκτός των συνόρων της χώρας περιοχές. Η διάρκειά τους θα συνεχιστεί όλο το χρονικό διάστημα, που θα επιχειρείται μεταφορά στρατευμάτων και όπλων προς τις εμπόλεμες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ