Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
Υπέρμετρη η αύξηση φορολογίας αγροτών

Την αυθαίρετη απόφαση του υπουργού Οικονομικών για υπέρμετρη αύξηση των τιμών του πίνακα καθαρού γεωργικού εισοδήματος, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Σερρών.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο υπουργός μη λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της χώρας, δηλαδή τις επιτροπές των νομών που προσδιορίζουν το καθαρό γεωργικό εισόδημα, προχώρησε στην έκδοση του πίνακα με αποτέλεσμα οι τιμές των προϊόντων να είναι υπέρμετρα αυξημένες. Χαρακτηριστικά η επιτροπή για τα ζαχαρότευτλα πρότεινε 12.000 δρχ. καθαρό γεωργικό εισόδημα λόγω της μείωσης της τιμής που πήρε ο παραγωγός από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και λόγω της θεομηνίας, ο πίνακας φορολογεί τους τευτλοκαλλιεργητές με 33.100 δρχ. κατά στρέμμα ως καθαρό εισόδημα. Στα βαμβάκια, στα καπνά, στα τοματάκια, προϊόντα στα οποία οι θεομηνίες κατέστρεψαν εντελώς τις καλλιέργειες, ο πίνακας αναφέρει ποσά για υψηλή φορολόγηση. Αλλά στο αγρόκτημα των Καλών Δένδρων, του Δήμου Τραγήλου και άλλων τα προϊόντα αυτά καταστράφηκαν εντελώς με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην έχουν πάρει όχι μόνον την τιμή και την επιδότηση του προϊόντος, αλλά ακόμη και αυτήν την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ. Και οι παραγωγοί αυτοί καλούνται να φορολογηθούν για ανύπαρκτα εισοδήματα.

Η Ομοσπονδία ζητά από τον υπουργό να εξαιρεθεί από την απόφαση του υπουργού ο νομός Σερρών, όπως και από το υπουργείο να λάβει υπόψη τις προτάσεις της επιτροπής του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ