Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Περικυκλώνουν αύριο τη βάση της Ν. Σάντας
  • Ο λαός της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς στέλνει αποφασιστικό μήνυμα για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας
  • Στο στρατόπεδο αυτό θα εγκατασταθεί η ΝΑΤΟική δύναμη, ενώ αυτές τις μέρες συγκροτείται εκεί η ελληνική δύναμη, που θα σταλεί στις επιχειρήσεις κατά του σερβικού λαού

Με αποκλεισμό και συμβολική περικύκλωση της στρατιωτικής βάσης στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, ο αγωνιζόμενος λαός θα στείλει αύριο πιο αποφασιστικό το μήνυμα για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας και της υπόλοιπης Βαλκανικής και θα απαιτήσει να σταματήσει ο πόλεμος. Με σύνθημα "Περικυκλώνουμε τη βάση της Νέας Σάντας, αποτρέπουμε την εμπλοκή της χώρα μας",η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς καλούν το λαό να πάρει μαζικά μέρος στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνει αύριο Πέμπτη 8 Απρίλη, στις 5 το απόγευμα, έξω από το στρατόπεδο.

Ενα τεράστιο κομβόι αυτοκινήτων θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. από τη Θεσσαλονίκη έξω από το χώρο του Στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. Το ραντεβού αναχώρησης για τους ειρηνιστές του Κιλκίς έχει οριστεί για τις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Ειρήνης. Τα δύο μεγάλα αντιπολεμικά κομβόι, στο πέρασμά τους μέσα από τα χωριά, θα μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης και θα καλέσουν το λαό να συσπειρωθεί στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που αναπτύσσεται και να απαιτήσει να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, κανένας Ελληνας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, άμεση απεμπλοκή της χώρας μας και έξω το ΝΑΤΟ από τη Βαλκανική.

Το Κιλκίς θεωρείται στρατηγικής σημασίας περιοχή για την εξόρμηση των μακελάρηδων στα Βαλκάνια. Στη Νέα Σάντα θα εγκατασταθεί η ΝΑΤΟική δύναμη Ταχείας Επέμβασης. Ηδη, λειτουργεί κέντρο εκπαίδευσης και μαζί με το στρατόπεδο της Κριστώνης που ανακατασκευάζεται θα αποτελούν ένα από τα μόνιμα ορμητήρια των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Παράλληλα, στην περιοχή του Γυμνότοπου στην επαρχία Παιονίας, θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο στρατιωτικό αεροδρόμιο, ένα νέο Αβιάνο, όπως το χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του Κιλκίς.

Στο Στρατόπεδο της Νέας Σάντας συγκροτείται αυτές τις μέρες η ελληνική δύναμη που θα σταλεί να συμμετέχει στις επιχειρήσεις σε βάρος του σερβικού λαού. Ετσι, επιλέχθηκε ως ο επόμενος σταθμός των μεγάλων αντιπολεμικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής. Για να διαδηλώσουν μαζικά έξω από το μέρος, όπου στήνεται μέρος του σκηνικού του βρώμικου πολέμου, και να καταγγείλουν τους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

"Καλούμε το λαό του Κιλκίς, να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. Κανείς σήμερα δεν πρέπει να μένει απαθής. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ακόμη περισσότερο του Κιλκίς", δήλωσε στο "Ρ" η Ρόζα Λαζαρίδου εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς και κατέληξε: "Ο νομός μας είναι το πέρασμα των ΝΑΤΟικών φονιάδων προς τα Σκόπια. Βρίσκεται στα σύνορα και πρώτος θα δεχτεί τις επιπτώσεις του πολέμου. Ιδιαίτερα οι μάνες θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα, γιατί τα παιδιά τους θα κληθούν να πέσουν στο βωμό του πολέμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ