Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας

Κάτω από το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων και της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητά, επιτέλους, μη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στην οξυνόμενη κρίση και δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε επιθετικό ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς την περιοχή της κρίσης.Επίσης, απαιτεί, κανένας Ελληνας στρατιώτης να μη συμμετάσχει στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που εξορμούν σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.Τέλος, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να καλέσει τους δήμους και τους φορείς του νομού, ώστε να διατηρηθεί η αγωνιστική διάθεση και η παρεμβατικότητα αλληλεγγύης που εκφράζεται το τελευταίο διάστημα.

  • Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως γέφυρα μεταφοράς των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πολίχνης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, καταδικάζει τους βομβαρδισμούς στη Νέα Γιουγκοσλαβία και ζητά να σταματήσουν αμέσως.
  • Τη βάρβαρη επίθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία και τη συνένοχη στάση των κυβερνήσεων της ΕΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ δηλώνουν ότι με έμπνευση και οδηγό το βαλκανικό όραμα του Ρήγα θα παλέψουν για να αναπτύξουν τη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη, θα συμπαρασταθούν σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων, που για μια ακόμη φορά έπεσαν θύματα σκοπιμοτήτων και ξένων συμφερόντων.
  • Τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κόσσοβο καταγγέλλουν επίσης το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Επαγγελματοβιοτεχνών κατά της Δράσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ