Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλή επιστροφή

Το μεγάλο μποτιλιάρισμα της εξόδου παρατηρείται τις μεσημβρινές και τις πρώτες απογευματινές ώρες από σήμερα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο

Τα συνήθη μέτρα αστυνόμευσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ενόψει των γιορτών του Πάσχα. Στο εθνικό δίκτυο και τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους θα απασχοληθούν συνολικά από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά πάνω από 1.000 αξιωματικοί και 6.300 τροχονόμοι. Η Τροχαία θα επιστρατεύσει 1.644 περιπολικά, 739 δίκυκλα, 71 γερανούς και ένα ελικόπτερο, ενώ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, θα κινητοποιηθεί ανάλογος αριθμός ασθενοφόρων. Στόχος του υπουργείου είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η διευκόλυνση της κυκλοφορίας κυρίως στα σημεία που κάθε χρόνο τις ίδιες μέρες παρατηρούνται προβλήματα.

Για να ξεπεραστεί το μποτιλιάρισμα στις εξόδους και στις εισόδους των πόλεων, η Τροχαία καλεί τους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με το δικό τους χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται τις μεσημβρινές και τις πρώτες απογευματινές ώρες, από σήμερα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει τις δυο πρώτες μέρες μετά το Πάσχα, αλλά και το Σάββατο πριν από την Κυριακή του Θωμά.

Από την περιοχή της Αττικής όσοι ταξιδέψουν προς την Κόρινθο θα βρουν μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας από το Δαφνί μέχρι την Ελευσίνα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Σε 13 σημεία του οδικού άξονα Αθήνας - Πατρών - Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν τροχονόμοι με κινητά τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Στο στόχαστρο των τροχονόμων θα βρίσκονται οι ασυνείδητοι οδηγοί και οι παραβάτες γενικά του ΚΟΚ, με στόχο την καταγραφή των επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, αδικαιολόγητη βραδυπορία, υπερφόρτωση, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, χρήση αλκοόλ κλπ.). Από τα συναρμόδια υπουργεία ανακοινώθηκε επίσης ότι και φέτος θα ισχύσουν τα απαγορευτικά μέτρα για τα φορτηγά αυτοκίνητα τις ώρες αιχμής σε τμήματα του εθνικού οδικού άξονα, ενώ θα διανέμεται και έντυπο υλικό με τα επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Εξάλλου, από σήμερα επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης, εφόσον οι παραβάσεις για τις οποίες έγινε η αφαίρεση, εμπίπτουν στις διατάξεις του πόιντ σίστεμ, θορύβων, καυσαερίων, ή με αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλων αρχών.

Κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους ή μεταφέρονται στα νοσοκομεία λόγω τροχαίων ατυχημάτων. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται από 37 μέχρι και 52, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ