Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Ακυρες οι απολύσεις

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Χωρίς να έχει εκδικαστεί ακόμα από τα δικαστήρια η ουσία της υπόθεσης του σκανδάλου "Καταναλωτής - Κόνσουμ" που "φέσωσε", μέσω της παρατράπεζας που λειτουργούσε, πάνω από 600 καταθέτες - μέλη του συνεταιρισμού, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια δραχμές, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας με απόφασή του δικαίωσε εφτά εργαζόμενους του "Καταναλωτή" και θεωρεί τις απολύσεις τους από το συνεταιρισμό άκυρες, αφού δεν καταβλήθηκαν οι νόμιμες αποζημιώσεις. Τον Ιούλη του 1997, λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει και την έλλειψη ρευστού ο συνεταιρισμός "Καταναλωτής - Κόνσουμ" σταμάτησε τη λειτουργία του και μεταβιβάστηκε (επινοικιάστηκε) στην εταιρία "Αθ. Μιχαηλίδης - Καταναλωτής ΑΜΙ", απολύοντας όλους τους εργαζόμενους.

Οι εφτά εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι ο συνεταιρισμός τούς απέλυσε χωρίς να καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και συγχρόνως τους δήλωσε ότι παύει η λειτουργία του και αρνείται να δεχτεί την προσφερόμενη εργασία τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, με την πρόσφατη απόφασή του, όχι μόνο κάνει δεκτό τον ισχυρισμό τους, αλλά υποχρεώνει την επινοικιάστρια εταιρία "Αθ. Μιχαηλίδης - Καταναλωτής ΑΜΙ" να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους και να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας, θεωρώντας την εταιρία αυτή διάδοχη και αλληλένδετη κατάσταση του "Καταναλωτή - Κόνσουμ". Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται ότι ο συνεταιρισμός "Καταναλωτής" μεταβίβασε στο σύνολό της όλη την επιχείρησή του προς την εταιρία "Καταναλωτής ΑΜΙ", η οποία διαδέχτηκε το συνεταιρισμό σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

Μάλιστα, η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να επαναπροσληφθούν οι εφτά εργαζόμενοι. Ομως, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ανοίγει και ένα "παράθυρο" προς τους 600 καταθέτες του συνεταιρισμού να διεκδικήσουν τα χαμένη χρήματά τους από τη διάδοχη εταιρία, αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι η νέα εταιρία αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του "Καταναλωτή".

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ