Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αντεπίθεση ειρήνης στον κάμπο

"Βομβάρδισε" το ΝΑΤΟ, ο λαός της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στις μεγάλες κινητοποιήσεις καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία και συμπαράστασης στον ηρωικό σερβικό λαό, που πραγματοποιήθηκαν χτες βράδυ στις πρωτεύουσες των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Καρδίτσας.

Ηταν πολλοί οι Θεσσαλοί αγωνιστές της ειρήνης, που απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να βγει από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να παγώσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και να κλείσει τις αμερικανικές βάσεις.

  • Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Λαρισαίων. Τα πανό και οι πικέτες γέμισαν το χώρο της συγκέντρωσης, στην οποία μίλησε ο Γ. Μπαλασούλης,πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, καταγγέλλοντας τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και προειδοποιώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι ο ελληνικός λαός δε θα γίνει ποτέ συνένοχος στο έγκλημα, δεν πρόκειται να ανεχτεί την υποτελή πολιτική της.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τα συνθήματα "Κάτω τα χέρια απ' τη Γιουγκοσλαβία" και "Οχι στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία" να δονούν την ατμόσφαιρα. Ανάλογο συλλαλητήριο έγινε και στον Τύρναβο.

  • Στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου, εκατοντάδες αγωνιστές - με τους νέους και τις γυναίκες να υπερτερούν σε όγκο και παλμό - συγκεντρώθηκαν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική δολοφονική επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία και την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο σερβικό λαό.

Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Χάρης Ρούσσης,πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ειρήνης και χαιρέτισαν ο Τ. Τριανταφυλλάκης,εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνδικαλιστών και Σωματείων Βόλου, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και η Ρίτσα Κώττη,πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών. Ακολούθησε συγκλονιστική πορεία στους στους δρόμους της πόλης. Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Βόλο, που διοργανώνουν οι Δήμοι Βόλου και Νέας Ιωνίας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

  • Στην Καρδίτσα, τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω απ' το Εργατικό Κέντρο της πόλης, διοργάνωσαν η Νομαρχία, ο Δήμος Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο νομάρχης Β. Αναγνωστόπουλος,ο Απ. Πίτσαβος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Β. Μπούτας,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και εκπρόσωπος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και του παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
  • Την αντίθεσή τους στην επίθεση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία και στην προσπάθειά τους να επιβάλουν ετσιθελικά τη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων", καθώς και την αλληλεγγύη τους στον κουρδικό και σέρβικο λαό διαδήλωσαν χτες το βράδυ εκατοντάδες Χαλκιδαίοι, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", μαζί με το Εργατικό Κέντρο, τους Δήμους Χαλκίδας και Νέας Αρτάκης, το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Αρτάκης, την ΕΛΜΕ Εύβοιας, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Εύβοιας, την ΟΓΕ Χαλκίδας και το 15μελές του 2ου Λυκείου Χαλκίδας.
  • Ψηφίσματα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία και καταγγελίας της ελληνικής κυβέρνησης εξέδωσαν η ΠΕΑΕΑ Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θήβας και το Σωματείο "Δίντερ". Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδιάς καταγγέλλει την επέμβαση.
Αμφισσα

Συλλαλητήριο έγινε και στην πόλη της Αμφισσας, το οποίο διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Φωκίδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων "ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο", η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και άλλοι φορείς. Και σ' αυτό το συλλαλητήριο διατρανώθηκε η θέληση των εκατοντάδων παρευρισκομένων για άμεση απομάκρυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια και εκφράστηκε η αγανάκτηση και η οργή για τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των δολοφόνων των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ