Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήρια παντού

Μηνύματα αντίστασης φτάνουν απ' όλες τις γωνιές της χώρας:

Ρέθυμνο: Συλλαλητήριο με συμμετοχή εκατοντάδων Ρεθυμνιωτών έγινε χτες , με πρωτοβουλία φορέων της πόλης. Στην εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πορεία που έγινε, ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι με ψήφισμά τους, καταδίκασαν την εγκληματική επίθεση και την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, που όπως σημείωσαν, συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις, οι οποίες είναι σε βάρος των Βαλκανίων και του ελληνικού λαού.

Ηράκλειο: Περισσότεροι από χίλιοι Ηρακλειώτες ανταποκρίθηκαν χτες το βράδυ στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο αγγλικό προξενείο, όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα ενάντια στους βομβαρδισμούς.

Λασήθι: Στον Αγιο Νικόλαο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από δεκάδες κατοίκους, ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Μαζικοί φορείς της πόλης προετοιμάζουν διαδήλωση για τις επόμενες μέρες, ενώ παρόμοια διαμαρτυρία προετοιμάζεται και από μαζικούς φορείς της Ιεράπετρας.

Κέρκυρα: Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο σέρβικο λαό και καταδίκης της βάρβαρης επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες κόσμου στην Κέρκυρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας και άλλων φορέων του νησιού. Η συγκέντρωση άρχισε το απόγευμα από την πλατεία Σαρόκο, όπου έγιναν ομιλίες από την Επιτροπή Ειρήνης και από τον Νομάρχη. Ο τελευταίος μετέφερε ομόφωνο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου καταδίκης της επέμβασης και συμπαράστασης στον σέρβικο λαό. Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι βροντοφωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα κατευθύνθηκαν στο Γιουγκοσλαβικό και το Αγγλικό Προξενείο. Ακόμα, οι διαδηλωτές διατράνωσαν τη θέληση τους να μη δεχτούν στο νησί την παρουσία αμερικανικών και ΝΑΤΟικών πλοίων.

Πρέβεζα: Μαζικό συλλαλητήριο, με περίπου 400 διαδηλωτές έγινε και στην πόλη της Πρέβεζας. Στη συγκέντρωση, μάλιστα, διαβάστηκαν ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων Πρέβεζας και Φαναρίου, ενάντια στους βομβαρδισμούς. Στα ψηφίσματα εκφράστηκε και η βούληση του λαού της Πρέβεζας να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση στο Ακτιο.

Αιτωλοακαρνανία: Χτες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, δεκάδες μαθητές Λυκείου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους με τη δολοφονική επίθεση των ΝΑΤΟικών ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό.

Γιάννενα: Δεκάδες Γιαννιώτες, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην πόλη την αντίθεσή τους στις δολοφονικές επιθέσεις των αμερικανο-ΝΑΤΟικών, παίρνοντας μέρος στην πικετοφορία που διοργανώθηκε χτες με πρωτοβουλία της ΚΝΕ.

Σάμος: Μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους καταπιεζόμενους λαούς, όπου συμμετέχουν πολλοί φορείς της Σάμου, και της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, μετά το τέλος της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, την Πέμπτη, ξεδίπλωσαν πανό και μοίρασαν προκηρύξεις σε χιλιάδες κόσμου. Με την προκήρυξη τόνιζαν την αντίθεσή τους στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και καλούσαν σε αντίδραση, επισημαίνοντας πως "όποιος σιωπά είναι συνένοχος".

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, εκατοντάδες Σαμιώτες ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα των δυο Επιτροπών, συμμετέχοντας σε μαχητική πορεία στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου.

Λιβαδειά: Πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε χτες με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης και μοίρασαν προκηρύξεις στους δημότες της πόλης, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλη ανταπόκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ