Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Ολη η Ελλάδα μια φωνή: Εξω τώρα οι Αμερικανοί!

Απ' άκρη σ' άκρη ο αγωνιζόμενος λαός της χώρας βροντοφωνάζει το δικό του δυναμικό ΟΧΙ στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Ολη η Ελλάδα μια φωνή: Εξω τώρα οι Αμερικανοί! Εξω από το ΝΑΤΟ! Αμερικάνοι φονιάδες των λαών! Κλίντον και Μπλερ δολοφονούν, Καραμανλής Σημίτης χειροκροτούν!

Απ' άκρη σ' άκρη η Ελλάδα του αγώνα, η Ελλάδα της Αντίστασης, η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα που δεν υποτάσσεται, η Ελλάδα που κάθε σπίτι της έχει γνώση - σχέση αίματος με το τι σημαίνει ξένη επέμβαση, είναι ή βγαίνει στο δρόμο.

Η αξίωση του Αμερικανού πρέσβη Ν. Μπερνς προς τον Ελληνα υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη, να τεθούν οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας μας σε κατάσταση απόλυτης υπακοής στους Αμερικανούς, προκειμένου να προστατευτούν οι εγκαταστάσεις των μακελάρηδων στη χώρα μας, μπορεί να βρήκε άμεση ανταπόκριση στην Αθήνα, όπου όλη η δύναμη των ΜΑΤ διατέθηκε για την προστασία της αμερικανικής πρεσβείας, δεν μπόρεσε, όμως, αυτή η αξίωση, να αναστείλει το αντιιμπεριαλιστικό ξέσπασμα του λαού.

Σ' όλη τη χώρα, με τη μια ή την άλλη μορφή, με κινητοποιήσεις που έγιναν και χτες ή άλλες που προγραμματίζονται για σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες, οι ανυπότακτες δυνάμεις του λαού μας δηλώνουν: Ως εδώ και μη παρέκει!

Το σύνθημα "Κίλερς γκόου χομ!" αντηχεί - γράφεται σε κάθε ελεύθερο χώρο. Πόλεις, γειτονιές, η μία μετά την άλλη, καταγράφονται από το σχετικό ρεπορτάζ ως χώροι αντίστασης. Η ωμή επέμβαση των ιμπεριαλιστών στο Κόσσοβο δείχνει να μην αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Τα ρεπορτάζ που ακολουθούν στις επόμενες σελίδες καταγράφουν ορισμένες μόνο από τις κινητοποιήσεις, στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις, όσες ο χώρος του "Ρ" μας επιτρέπει σήμερα να φιλοξενήσουμε. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει σ' όλη τη χώρα ξεπερνά τις περιγραφές και τελικά εξηγεί την αγωνία των ιμπεριαλιστών να τεθούν άπασες οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας για την προστασία των πραγματικών αφεντικών τους. Μόνο που το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, όσοι κι αν είναι οι τόνοι των χημικών όπλων που εκτοξεύονται κατά του εχθρού - λαού. Κι απ' αυτή τη σκοπιά οι ευθύνες συνολικά της κυβέρνησης, ειδικότερα των αρμόδιων υπουργών, που διέταξαν το ματοκύλισμα όσων αντιστέκονται στη "νέα τάξη", είναι ευθύνες συνδιοργανωτή του νέου μακελειού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ