Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα το Κόσσοβο αύριο η Θράκη...

Ηχηρό ράπισμα δέχτηκαν χτες οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες και οι εγχώριοι υποτακτικοί τους από χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη "Νέα Τάξη Πραγμάτων". Σε κάθε γωνιά της χώρας, οι προοδευτικοί άνθρωποι του τόπου προχώρησαν σε αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, ενώ ανάλογες διαμαρτυρίες ετοιμάζουν για τις επόμενες μέρες. Ενδεικτικά τα ρεπορτάζ από τις ακριτικές περιοχές.

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλο, μαχητικό συλλαλητήριο έγινε χτες το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη. Εβρίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους με αντιπολεμικά συνθήματα. Το σύνθημα, που κυριάρχησε στην πορεία των ακριτών ήταν: "Σήμερα το Κόσσοβο, αύριο η Θράκη - αυτά είναι τα σχέδια του πλανητάρχη".

Καβάλα: Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας πραγματοποίησαν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας. Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας θα αναλάβει και πρωτοβουλία για συνεννόηση με όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, με σκοπό τη διοργάνωση παγκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου τις ερχόμενες μέρες.

Λέσβος: Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν χτες στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Η διαδήλωση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας μαζικών φορέων του νησιού και ανάλογες ενέργειες θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.

Λήμνος: Μαχητική πορεία έγινε χτες το βράδυ στη Μύρινα. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της πόλης, για να διαδηλώσουν "έξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια". Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο γραμματέας της ΑΕ του ΚΚΕ Γ. Πλάτζος κατήγγειλε το ΝΑΤΟ και την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν, επίσης, ανάμεσα σε άλλους η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής φιλίας κ. Νάκου, ο δήμαρχος Μύρινας κ.ά. Ακολούθησε πορεία στην αγορά της Μύρινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ