Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"18 ΑΝΩ"
Αντίσταση στην εξάρτηση

Την υπόσχεση ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία η τροπολογία για τους 14 θεραπευτές του "18 Ανω" - που έχει διαμορφώσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα ναρκωτικά - υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας, κατά τη συζήτηση (23.3.1999) στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής. Η τροπολογία θα προβλέπει την παράταση της σύμβασης εργασίας των 14 θεραπευτών μέχρι και τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

"Η Μονάδα Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για να κρατήσει τους θεραπευτές της, υπερασπίζοντας με συνέπεια τις αρχές της Επιστήμης και της Ηθικής", τονίζουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους και για λογαριασμό της Θεραπευτικής Ομάδας, ο διευθυντής της Μονάδας Αχ. Κρυστάλλης και η επιστημονική υπεύθυνη Κ. Μάτσα και υπογραμμίζουν ότι για δυο μήνες "η θεραπευτική ομάδα, οι απεξαρτημένοι, οι γονείς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι, νεολαίοι και χιλιάδες επώνυμοι και απλοί πολίτες συντάχθηκαν στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, ενάντια στη χειραγώγηση συνειδήσεων, στον αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση".

"Το κοινωνικό κίνημα, συνεχίζει η ανακοίνωση, που δημιουργήθηκε σ' αυτά τα πλαίσια, αποτελεί μια ισχυρή δύναμη, ικανή να ανατρέψει κάθε κυβερνητική και άλλη παρέμβαση στο επιστημονικό, κοινωνικό και ηθικό έργο που επιτελεί η Μονάδα Απεξάρτησης "18 Ανω". Μια δύναμη, που εκφράστηκε μεταξύ άλλων και με την ομόφωνη ψήφιση από τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής της σχετικής τροπολογίας, που λύνει το πρόβλημα και που ενσωματώθηκε ως άρθρο πια στο νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας που συζητείται τώρα στη Βουλή. Στο μεγάλο αγώνα του το "18 Ανω", καταλήγει η ανακοίνωση, δε στηρίχτηκε παρά μόνο στην πίστη στις αρχές του, στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του και στην αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε δεν απευθυνόταν σε καμία εκκλησιαστική ή άλλη Αρχή.Απευθυνόταν στη συνείδηση όλων των ανθρώπων, που αντιστέκονται με κάθε τρόπο σε όλα τα επίπεδα στην εξάρτηση ως τρόπου ζωής.Και είναι ακριβώς η τεράστια ανταπόκριση σ' αυτό το κάλεσμα, που μας δεσμεύει ηθικά να συνεχίσουμε μ' όλες μας τις δυνάμεις αυτόν τον μεγάλο αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ