Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού

"Τα θύματα σε θύτες" μετατρέπουν με ανακοίνωσή τους οι Νομαρχιακές Επιτροπές Δυτικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, για συγκέντρωση που οργανώνουν για την Πέμπτη, 1η Απρίλη, οι παραπάνω Νομαρχιακές Επιτροπές, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της κυβέρνησης, κάνουν μία ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας για τις δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Σερβία.

Στην ανακοίνωση γίνονται γενικόλογες αναφορές για τις ευθύνες των Αμερικανών στην επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, ενώ αποσιωπούνται οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Αισθανόμαστε απογοήτευση από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης την οποία ο Κλίντον κατέστησε συνυπεύθυνη και ζητάμε τώρα πρωτοβουλίες εξόδου από την κρίση, που να αποτελούν και την απαρχή για τη χάραξη ενιαίας εξωτερικής πολιτικής", τονίζουν τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών, επιμένοντας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους ο οποίος, όπως δείχνει η εμπειρία λειτουργεί σαν δεκανίκι της εγκληματικής πολιτικής του ΝΑΤΟ.

Οσον αφορά τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, στην ανακοίνωση των νομαρχιακών επιτροπών, αποσιωπούνται. Καλείται, απλά, γενικά η ελληνική κυβέρνηση "να μην εμπλέξει τη χώρα σε κάθε μορφής στρατιωτική δραστηριότητα", όταν ήδη έχει ανοίξει τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια της στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, μετατρέποντας τη χώρα σε επαρχία των ΗΠΑ.

Ο Χρήστος Κολοβός,γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αττικής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των ΝΕ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ τόνισε:

"Η ανακοίνωση αυτή βάζει ένα πλαίσιο "άοσμο", "άνοστο", που δε βάζει τα προβλήματα επί της ουσίας, ενώ κυρίως θέλουν να μεταφέρουν το κέντρο του προβλήματος και να αποδώσουν ίσες ευθύνες σε θύτες και θύματα.

Η ενέργεια αυτή των Νομαρχιακών Επιτροπών μοναδικό στόχο έχει την καθυπόταξη του κινήματος, που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες και στην περιοχή μας και τον αποπροσανατολισμό του λαού, προκειμένου να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια που υπάρχει για την πολιτική της κυβέρνησης.

Για το ΚΚΕ το κύριο θέμα - και για το λόγο αυτό δε συμμετέχει στη συγκέντρωση - είναι: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της από την απόφαση για ΝΑΤΟική επιδρομή και να μην έχει καμία συμμετοχή η χώρα μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να γυρίσει το ελληνικό πλοίο από την Αδριατική και οι Ελληνες φαντάροι από την Αλβανία και τη Βοσνία. Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας και να μην παρέχεται καμία διευκόλυνση στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ να μη γίνει καμία παραχώρηση του ελληνικού εδάφους και του εθνικού εναέριου χώρου. Τέλος, ζητάμε να φύγουν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί από τα Βαλκάνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ