Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συλλαλητήριο και συναυλία την Παρασκευή

Προγραμματίζεται και πορεία από το λιμάνι προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Παρασκευή, 2 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, δεκάδες οργανώσεις του Πειραιά, που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους και στους συμπαραστάτες τους, την Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα, σε χτεσινή σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εκτός από τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, αποφασίστηκε και η διοργάνωση μεγάλης πορείας στις αρχές της επόμενης βδομάδας, η οποία θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Το συλλαλητήριο και τη συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν Ελληνες και Σέρβοι καλλιτέχνες, διοργανώνουν: Η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Δήμος Περάματος και άλλοι δήμοι, η ΝΑΣ και αγωνιστικές Δημοτικές Κινήσεις, οι 7 γυναικείοι σύλλογοι του Πειραιά, 22 εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, όλα τα παραρτήματα των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το ΕΚΠ, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά και άλλοι φορείς.

Στο κάλεσμα που υπογράφουν όλες οι παραπάνω οργανώσεις, τονίζεται: "Στον αγώνα αυτό συμπαραστέκεται το σύνολο του ελληνικού λαού, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης και όχι μόνο. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί των εγκληματιών πολέμου ενάντια στον άμαχο πληθυσμό δεν αφήνουν περιθώρια ανάπαυσης και αδιαφορίας. Η φωτιά, που άναψε στη Σερβία, απειλεί τη χώρα μας και όλα τα Βαλκάνια. Σήμερα δεν μπορεί να κοιμάται κανένας ήσυχος. Η συνείδηση του κάθε Ελληνα πολίτη τον καλεί στον κοινό αγώνα".

Οι οργανώσεις και ο λαός του Πειραιά αγωνίζονται για: "Το σταμάτημα του πολέμου. Την καταδίκη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Την καταδίκη των κυβερνήσεων της ΕΕ και της Ελλάδας, που είναι το ίδιο συνυπεύθυνες. Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις. Να μην πάει κανένας Ελληνας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία. Να αποσύρει την υπογραφή της η ελληνική κυβέρνηση".

Στη χτεσινή σύσκεψη, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, εκτός από την πραγματοποίηση της πορείας, αποφασίστηκε ακόμα να γίνει πρόταση στη ΓΣΕΕ και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα για την πραγματοποίηση μιας πανευρωπαϊκής κινητοποίησης. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών να μεταβεί στο Βελιγράδι. Επίσης, αποφασίστηκε το μάζεμα χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για την αγορά φαρμάκων και τροφίμων, ώστε να σταλούν στη Σερβία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλά εργατικά σωματεία, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του Δήμου Πειραιά και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Συμμετοχή στις όποιες πρωτοβουλίες παρθούν δήλωσαν, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δήμος Νίκαιας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και πολλοί άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ