Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΑΞΟΣ
Να φύγουν οι Αμερικανοί!

Στις 5.30 σήμερα το απόγευμα η περικύκλωση της αεροπορικής βάσης

Στην αντεπίθεση περνά σήμερα το αντιπολεμικό κίνημα στην Πελοπόννησο. Στόχος η αμερικανοΝΑΤΟική βάση του Αραξου. Οι χιλιάδες των πολιτών που τις τελευταίες μέρες ορθώνουν το ανάστημα τους στους μακελάρηδες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απαιτώντας να μπει άμεσα τέλος στο αιματοκύλισμα των βαλκανικών λαών, μετά τα μεγαλειώδη αντιπολεμικά συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών, εξορμούν σήμερα στις 5.30 μ.μ. στη βάση του Αραξου με στόχο την περικύκλωσή της και την έκφραση της παλλαϊκής απαίτησης να φύγουν τώρα οι βάσεις και οι Αμερικανοί από τη χώρα μας, την οποία, με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, έχουν μετατρέψει σε ορμητήριο των αιματηρών επιδρομών τους.

Η σημερινή κινητοποίηση, που διοργανώνεται από την Επιτροπή Ειρήνης Αχαϊας, τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" και εργατικά σωματεία της περιοχής, αποκτά εκ των πραγμάτων μεγάλη σπουδαιότητα, καθώς θα πρέπει να μετατραπεί σε μαχητικό "πόλεμο" ενάντια στον πόλεμο των αμερικανοΝΑΤΟικών, σε βήμα καταγγελίας της υποκρισίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της ελληνικής που, ενώ συνυπογράφει μαζί με τους μακελάρηδες την επίθεση ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα "συμπαράστασης" στα θύματα που προκαλούν οι άνανδρες επιθέσεις των υπερατλαντικών αφεντικών της.

Σήμερα στον Αραξο θα εκφραστούν οι αντιιμπεριαλιστικές διαθέσεις του λαού της Πελοποννήσου, που καθημερινά η αγανάκτησή του γίνεται οργή, γίνεται απόφαση αντίστασης κι αγώνα. Αυτού του λαού που καθημερινά βγαίνει όλο και πιο μαζικά και πιο μαχητικά στους δρόμους, διαδηλώνοντας για την ειρήνη, για το δικαίωμα των λαών να διαφεντεύουν τον τόπο τους. Αυτή η μαχητικότητα που τρέμουν όλοι οι κρατούντες, γνωρίζοντας πως όταν ξεσηκώνονται οι λαοί, τότε η "παντοδυναμία" τους κουρελιάζεται. Σήμερα στη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου θα σχηματιστεί μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα που θα στείλει το μήνυμα στους φονιάδες του ΝΑΤΟ και τους ντόπιους υπαλλήλους τους πως είναι παλλαϊκό αίτημα το σταμάτημα του βρώμικου πολέμου. Η αντιιμπεριαλιστική αυτή σύναξη αναμένεται να ξεπεράσει σε μαζικότητα και μαχητικότητα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών. Θα πάρουν μέρος φιλειρηνιστές από την Αχαϊα, την Ηλεία, την Κορινθία και από άλλα μέρη. Για να καλύψουν τις ανάγκες προσέλευσης οι διοργανωτές δρομολογούν πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Οι εργαζόμενοι και οι νέοι έχουν κάνει δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών και είναι αποφασισμένοι σήμερα να το διατρανώσουν σε πολύ υψηλούς τόνους. Από την περικύκλωση της βάσης δεν μπορεί και δε θα λείψει κανείς από εκείνους που καθημερινά φωνάζουν "δεν πάει άλλο! Σταματήστε τώρα τον πόλεμο!". Γιατί η καρδιά του αντιπολεμικού αγώνα του λαού της Πελοποννήσου χτυπά σήμερα στον Αραξο, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης κι ελπίδας στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, που σήμερα δοκιμάζεται, από ένα λαό που γνωρίζει πολύ καλά πως αν δεν αντιδράσει τώρα, ίσως να είναι αυτός το επόμενο θύμα των ιμπεριαλιστών. Ενός λαού που ξεκινά την αντεπίθεσή του από τον Αραξο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ