Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Τραμπουκισμοί από λυκειάρχη σε βάρος στελέχους της ΚΝΕ

Σε αήθη και τραμπούκικη ενέργεια κατά του στελέχους της ΚΝΕ και μέλους του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Εύβοιας Νίκου Ζαμπουλάκη,προέβη χτες το πρωί ο λυκειάρχης του 1ου Ενιαίου Λυκείου Αμφισσας Βασίλης Παπαδήμας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια πολιτικής εξόρμησης που έκαναν μέλη της ΚΝΕ στο σχολείο, μοιράζοντας προκηρύξεις σχετικές με την κατάσταση στην Παιδεία, ο "δημοκράτης" λυκειάρχης αντιλαμβανόμενος το "κακό" που γινόταν στο... "σχολείο του" επιτέθηκε, προπηλάκισε, έβρισε και άρπαξε από τα χέρια του στελέχους της ΚΝΕ τις ανακοινώσεις. Στη συνέχεια έσυρε τον ίδιο μέχρι το γραφείο του όπου τον κλείδωσε και κάλεσε την Ασφάλεια για την επιβολή της τάξης.

"Τέτοιες ενέργειες θυμίζουν άλλες εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και έχουν καταδικαστεί από τους μαθητές, τη νεολαία, τους εργαζόμενους και το λαό" τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Εύβοιας της ΚΝΕ. "Η τρομοκρατία δε θα περάσει, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η ΚΝΕ δε θα ζητήσει από κανένα την άδεια για την ενημέρωση των μαθητών και για την πολιτική της συμπεριφορά".

Την τραμπούκικη ενέργεια καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας της ΚΝΕ. Η Κομματική Οργάνωση Αμφισσας του ΚΚΕ έκανε παράσταση στο αστυνομικό τμήμα, όπου είχε μεταφερθεί το στέλεχος της ΚΝΕ μετά τη σύλληψή του. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά του διευθυντή του λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ