Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Οι φοιτητές τραγουδούν ενάντια στον πόλεμο

Εκδήλωση ενάντια στη ΝΑΤΟική επέμβαση και ανοιχτή συναυλία σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Χημείου, οργανώνουν οι φοιτητικές παρατάξεις, σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κλειστό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στη Νέα Γιουγκοσλαβία, θα παραμείνει σήμερα από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, υπό την αιγίδα της Πρυτανείας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση συμπαράστασης στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο "Ευρυγένης" των Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, και στις 2 μμ θα δοθεί ανοιχτή συναυλία στο χώρο της πλατείας Χημείου.

Με κοινή απόφασή της, οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΚΣ, ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, "Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων", "Ενωση Ανεξαρτήτων" και οι "Νέοι Ορίζοντες" καλούν τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να απαιτήσουν να δοθεί άμεση λύση στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου μέσω της διπλωματίας και να καταδικάσουν έμπρακτα τις αιματηρές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στο χώρο των Βαλκανίων.

Μιλώντας ο Κώστας Βροχόπουλος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των φοιτητικών παρατάξεων, εκ μέρους της παράταξης των ΠΚΣ, χαρακτήρισε θετικές όλες τις πρωτοβουλίες που παίρνονται αυτές τις μέρες ενάντια στον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, με κοινό αίτημα να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη χώρα μας. Δήλωσε, δε, ότι σε καμία περίπτωση η παράταξη της ΠΚΣ, έχοντας στο πλευρό την ελληνική νεολαία, δε θα επιτρέψει σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον της να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Ενώ υπογράμμισε ότι οι φοιτητές μαζί με όλο το λαό δε θα επιτρέψουν σε κανένα ΝΑΤΟικό φαντάρο να αποβιβαστεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

  • Χτες ξεκίνησε αντιπολεμικό τριήμερο στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ. Σήμερα, Τετάρτη, στη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά και στη Σχολή Θετικών Επιστημών θα συγκροτηθούν πλατιές επιτροπές ενάντια στον πόλεμο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ