Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιώργο Τραπεζανλίδη

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Γιώργο Τραπεζανλίδη, που «έφυγε» από τη ζωή στις 9 Γενάρη.

Ο Γιώργος Τραπεζανλίδης γεννήθηκε στις 26/10/1945 στην Παλιά Χράνη Πιερίας. Η οικογένειά του γνώρισε πολλές δυσκολίες και διώξεις λόγω των πολιτικών της τοποθετήσεων. Ο ίδιος γνώρισε τον πατέρα του σε ηλικία 8 ετών, καθώς μέχρι τότε βρισκόταν στην εξορία. Επίσης, για λόγους «κοινωνικών φρονημάτων» αποκλείστηκε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών στην οποία είχε περάσει, ενώ τη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε σε τάγμα ανεπιθύμητων στον Πύργο Ηλείας.

Παρά τις όποιες δυσκολίες ο σ. Γιώργος συμμετείχε στους αγώνες του λαού μας, έμεινε πιστός στο Κόμμα. Την περίοδο της παράνομης δράσης του Κόμματος διακινούσε τον παράνομο «Ριζοσπάστη».

Στην Αθήνα, όπου δουλεύει ως οικοδόμος, γνωρίζει τη γυναίκα του Φωτεινή και παντρεύεται το 1970. Με την οικογένειά του επιστρέφει στη Χράνη το 1973, όπου εργάζεται ως επαγγελματίας οδηγός.

Από το 1973 μέχρι και το 1980 ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας, ενώ υπήρξε Γραμματέας της ΚΟΒ Χράνης. Ηταν συνδικαλιστής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Πιερίας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Μορφωτικού Σωματείου Νέας Χράνης «Το Αθάνατο», όπου διετέλεσε μέλος του πρώτου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της εσωκομματικής κρίσης του 1991 κράτησε σταθερή στάση και πάλεψε ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, συμμετείχε με συνέπεια στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος και στη δράση του Κόμματος στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ