Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέο μπαράζ ισραηλινών επιδρομών

Νέες επιδρομές σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Οχθης πραγματοποίησαν και χτες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, συλλαμβάνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους.

Αλλοι 26 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν χτες, ανεβάζοντας σε 5.780 τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων από τις 7 Οκτώβρη μέχρι σήμερα.

Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επίσης σε κλινική στην Rashayida, κοντά στη Βηθλεέμ, καταστρέφοντας ιατρικό εξοπλισμό, όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής του κοινοτικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, η βρετανική ΜΚΟ ABCD (Action Around Bethlehem Children with Disability) ανακοίνωσε ότι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλη επιδρομή τις προηγούμενες μέρες σε κέντρο για παιδιά με αναπηρίες, στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς, νότια της Τζενίν. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι Ισραηλινοί στρατιώτες λεηλάτησαν το κτίριο του κέντρου, κατέστρεψαν εξοπλισμό και έκλεψαν τρόφιμα, παιδικά χειμωνιάτικα ρούχα και μελάνι από τον εκτυπωτή...

Σε άλλη επίθεση, η Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι 12 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και 5 συνελήφθησαν όταν ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Ναμπλούς και πολιόρκησαν την παλιά της πόλη. Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο 16χρονοι έφηβοι, που δέχθηκαν ισραηλινά πυρά στα πόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ