Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

-- Εκδήλωση μνήμης και τιμής, στα Νταμάρια Παναγιάς Κοζάνης, την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στις 10 π.μ., διοργανώνουν η ΤΕ Κοζάνης του ΚKE και το Παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους 43 εκτελεσμένους αγωνιστές της Αντίστασης και άλλους 15 πατριώτες από τη γύρω περιοχή, που η εκτέλεσή τους έγινε στις 26/1/1944, από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ΠΑΟτζήδες ντόπιους συνεργάτες τους.

-- Εκδήλωση στη μνήμη της Ισμήνης Σπυριδωνίδου οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ, την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ., στο καφέ ουζερί «Παραλία» (πίσω από τα Δικαστήρια), με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό της.

Η Ισμήνη Σπυριδωνίδου ήταν παιδί στελεχών του ΚΚΕ και μαχητών του ΔΣΕ, βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στην πολιτική προσφυγιά. Μετά από 25 χρόνια στη Ρουμανία η Ισμήνη εγκαταστάθηκε στο Δυτικό Βερολίνο. Παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής της πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού, δίπλα στο ΚΚΕ. Γνωρίζοντας τις ανάγκες του Κόμματος, δώρισε στο ΚΚΕ το μόνο περιουσιακό της στοιχείο, το σπίτι της στη Φλώρινα, όπου από το 2019 στεγάζονται τα γραφεία της ΤΕ Φλώρινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ