Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Συντονισμός για τις «επενδυτικές ευκαιρίες»

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας με αντικείμενο, επισήμως, «την προώθηση των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης και τον συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και Περιφερειών», είχε χτες το πρωί ο Κυρ. Μητσοτάκης. Σχέδια και συντονισμός ώστε κεντρική και τοπική διοίκηση να «τρέξουν» ταχέως σε περιφερειακό επίπεδο την «αξιοποίηση» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που πάνε πακέτο με δεκάδες αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις», που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και εκτεταμένες αλλαγές σε χρήσεις γης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες, προέταξε, μεταξύ άλλων, τις «επενδυτικές ευκαιρίες», ενώ σιγοντάροντας, ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, διαβεβαίωσε ότι και οι 13 περιφερειάρχες «πιστεύουμε όλοι στο κοινό όραμα να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας πάνω στις σωστές μεταρρυθμίσεις».

Στο ίδιο μοτίβο, συντονισμού από τις Βρυξέλλες έως τις Περιφέρειες ώστε να «τρέξουν» έργα για το κεφάλαιο, αργότερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση για το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ