Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχετικά με την έκθεση εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την έκθεση εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταψηφίζοντας την έκθεση, αναφέρει:

«Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τη στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ δεν αντιμετωπίζει τις διακρίσεις που βιώνουν άνθρωποι με κριτήριο τη σεξουαλικότητα, τα τρανς και ιντερσέξ άτομα. Δεν αφορά κυρίως την ανάγκη στήριξης στην εργασία, στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στη μόρφωση, στη στέγη, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής, γιατί η πολιτική της ΕΕ και των κρατών - μελών της αναπαράγει την κύρια ανισότητα: την ταξική διάκριση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αντί για εξειδικευμένες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κατευθύνεται σε διάφορες ΜΚΟ, που εμπορεύονται τις αγωνίες αυτών των ανθρώπων.

Μέσα και από το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό γονικής σχέσης, η ΕΕ προωθεί τις αντιδραστικές θεωρίες και πολιτικές πρακτικές που αμφισβητούν την αντικειμενική πραγματικότητα. Διαμορφώνει μια θολή γονεϊκότητα, του γονέας 1, 2 και παραπάνω, εξαφανίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, ενώ επιδιώκει να αναιρέσει τα δικαιώματα του παιδιού και την προστασία του. Με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτεί και τις σκοταδιστές, αναχρονιστικές απόψεις περί "πυρηνικής οικογένειας", την ομοφοβία, τη μισαλλοδοξία.

Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η βελτίωση της θέσης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην παγκόσμια αγορά της εμπορευματοποίησης της αναπαραγωγικής διαδικασίας, της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ), της βιομηχανίας βιοτεχνολογικών, στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, για το δικαίωμα προστασίας του παιδιού, την αναγκαία συγκρότηση και στελέχωση κρατικών υπηρεσιών υποστήριξης της οικογένειας και των παιδιών χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπορευματοποίηση.

Για την ενότητα των εργαζομένων και των λαών, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, εθνοτική καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό και άλλα προσωπικά γνωρίσματα. Σε αυτόν τον δρόμο χτίζεται ασπίδα προστασίας απέναντι στην κοινωνική απομόνωση, τις ομοφοβικές ρατσιστικές συμπεριφορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ