Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση αύριο από επαγγελματίες λογιστές και φοροτέχνες

Σε κινητοποίηση αύριο Παρασκευή στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 10) καλεί η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΦΕΕΑ), καταγγέλλοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που δημιουργούν στους λογιστές - φοροτέχνες τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τη λεγόμενη «ψηφιοποίηση». Η Ενωση θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου σήμερα στη 1 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18, 1ος όροφος), όπου θα παρουσιάσει τα αιτήματα της αγωνιστικής της πρωτοβουλίας.

Η Ενωση συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια σε μια σειρά μέτρα στο πλαίσιο του «ψηφιακού μετασχηματισμού» που η πειραματική εφαρμογή τους έχει φέρει τους επαγγελματίες αντιμέτωπους με προβλήματα και αδιέξοδα (εφαρμογή myDATA, διασύνδεση POS, ψηφιακή κάρτα), ενώ παράλληλα καταγγέλλει τα εξοντωτικά πρόστιμα που θεσμοθετούνται. Το Σάββατο 30 Μάρτη με πρωτοβουλία της ΕΦΕΕΑ έγινε πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 27 Ενώσεις, η οποία επιβεβαίωσε την ανάγκη να ενταθούν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οι λογιστές και φοροτέχνες αρνούνται να μετατραπούν «σε δούλους του κάθε υπουργείου ή των μεγάλων ελεγκτικών - λογιστικών εταιρειών», τονίζει η Ενωση και προσθέτει ότι η επιβολή των μέτρων της δήθεν ψηφιοποίησης υπηρετεί τον στόχο της μεταφοράς του λογιστικού έργου στα χέρια των μεγάλων εταιρειών.

Τέλος, η ΕΦΕΕΑ έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στην απεργία στις 17 Απρίλη και στην κινητοποίηση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ