Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές δράσεις μπροστά στην απεργία και στη Λάρισα

Αγωνιστικές δράσεις μπροστά στην απεργία στις 17 Απρίλη θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σε μια σειρά χώρους, έπειτα από τη σύσκεψη που διοργάνωσε με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών από εργατικά σωματεία, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας (ΟΕΒΕΛ) και φοιτητικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα:

Αύριο Παρασκευή στις 12 μ. θα γίνει κινητοποίηση στην ΑΑΔΕ με αίτημα την απαλλαγή των πλημμυροπαθών από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Τη Δευτέρα 15 Απρίλη στις 12 μ. θα γίνει κινητοποίηση στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με επίκεντρο τις διεκδικήσεις για σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, με κατάργηση όλων των πληρωμών.

Παράλληλα, μπροστά στην 1η Μάη ετοιμάζονται πρωτοβουλίες όπως τουρνουά ποδοσφαίρου (23 - 25 Απρίλη) και συναυλία (29 Απρίλη) αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκαν οι αποφάσεις των σωματείων να δυναμώσουν τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια και απέναντι στην εγκληματική πολιτική που θεωρεί την προστασία της ζωής τους «κόστος». Με παρακαταθήκη την επιτυχημένη απεργία που οργανώθηκε στις 28 Φλεβάρη, τις αγωνιστικές διεργασίες και τις εστίες αγώνα σε διάφορους χώρους, τονίστηκε ότι στις απεργίες στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη πρέπει να ακουστεί ξανά από χιλιάδες εργαζόμενους, βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου το σύνθημα «Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας».

Μιλώντας εισηγητικά στη σύσκεψη ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κάλεσε άμεσα να συνεδριάσουν οι διοικήσεις όλων των σωματείων για να οργανωθεί η προετοιμασία της απεργίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τον ιδιαίτερο ρόλο της Θεσσαλίας σ' αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (έκθεση εικαστικών ΕΕΔΥΕ, εγκαίνια 12 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο», και στην Πορεία Ειρήνης στις 21 Απρίλη). «Είμαστε σε ετοιμότητα για άμεση αντίδραση απέναντι στη διαφαινόμενη χερσαία επίθεση στη Ράφα και στη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων και της ΟΕΒΕΛ, στις οποίες μεταφέρθηκε η πείρα από τη δράση στους χώρους δουλειάς και αναδείχθηκαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη της πάλης το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ