Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Στις 17 Απρίλη απεργούμε, κλείνουμε τα σχολεία και βγαίνουμε στους δρόμους

Πρωτόγνωρες σε μαζικότητα οι Γενικές Συνελεύσεις, ακυρώνουν στην πράξη τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις

Από την πρόσφατη μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα
Από την πρόσφατη μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα
Με νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού που πραγματοποίησαν χτες, δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απρίλη, ακυρώνοντας στην πράξη τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπαιδευτικοί άλλωστε, σε μια πρωτόγνωρη αγωνιστική ανάταση, κατά χιλιάδες συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου παίρνουν αποφάσεις ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Συμπυκνώνοντας την αποφασιστικότητα και τη θέληση των εκπαιδευτικών, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Χριστόφορος Φλυτζάνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Αγ. Αναργύρων, σημειώνει: «Χιλιάδες εκπαιδευτικοί πανελλαδικά έστειλαν μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής απέναντι στα σχέδια κατηγοροποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων τους, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία της ΔΟΕ είχε φανεί αναντίστοιχη των απαιτήσεων του αγώνα. Κατάφεραν να επιβάλλουν τη θέλησή τους μέσα από την ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ και συνεχίζουν δυναμικά με απεργία - αποχή από την αποκαλούμενη αξιολόγηση, δυναμώνοντας το μέτωπο της αντιπαράθεσης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική σε κάθε σχολείο.

Η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή είναι με την πλάτη στον τοίχο και επιστρατεύει δικαστικές αποφάσεις, απειλές, τρομοκρατικές εγκυκλίους προς κάθε κατεύθυνση από τους νεοδιόριστους μέχρι τα στελέχη της Εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν πάρει απόφαση να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση χρειάζεται να απολογηθούν στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς για τη στάση τους. Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, οι εκπαιδευτικοί και οι Ομοσπονδίες τους πρέπει να απαντήσουν για όλα τα ζητήματα του κλάδου, για αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, μονιμοποιήσεις των αναπληρωτών, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κοινή πανεργατική πανελλαδική κλιμάκωση με τον ιδιωτικό τομέα στις 17 Απριλίου».

Στην αποφασιστικότητα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών αναφέρεται ο Θεόδωρος Βενετικίδης, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Πρέβεζας, που σημειώνει: «Οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στα σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδειξαν τη διάθεση των εκπαιδευτικών να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολείο, να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα σε κυβέρνηση και αστικά δικαστήρια, για να μην κατηγοριοποιηθεί το σχολείο, να μην κατηγοριοποιηθούν οι μαθητές μας, να μην κατηγοριοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί.

Οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις μας δείχνουν τον δρόμο: Στις 17 Απριλίου απεργούμε, θα είμαστε στους δρόμους. Δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 17 Απριλίου, ένα από τα σωματεία που έχει πάρει απόφαση είναι και ο ΣΕΠΕ Πρέβεζας. Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα απεργία, έτσι ώστε να βρεθούμε στους δρόμους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους και να διεκδικήσουμε: Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή Δώρου Πάσχα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν στα σχολεία, έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποκατάσταση και συντήρηση στα σχολικά κτίρια, για να μην παίζουμε μαζί με τα παιδιά μας τις ζωές μας κορόνα - γράμματα καθημερινά.

Η λύση των προβλημάτων μας και η ακύρωση των αντιπαιδαγωγικών σχεδιασμών θα κριθεί στον δρόμο του αγώνα. Στις 17 Απριλίου απεργούμε, κλείνουμε τα σχολεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ