Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ
Απεργιακή κινητοποίηση για μόνιμες συμβάσεις και πρόσληψη τακτικού προσωπικού

Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνοντας συνέχεια στις στάσεις εργασίας που είχαν πραγματοποιήσει στις 3 και 4 Απρίλη.

Εργαζόμενοι όλων των τμημάτων και μονάδων του ΕΚΤ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, διαδηλώνοντας ότι το επιστημονικό δυναμικό «διεκδικεί συμβάσεις και συνέχεια στο έργο μας».

Διεκδικούν εκ νέου την επαναπρόσληψη των περίπου 30 συναδέλφων τους που βρίσκονται στην ανεργία μετά τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31/12/2023 και την πρόσληψη τακτικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου (ΠΟΣΕΕΙΙΔ), ενώ στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Μάλλιαρης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε, επίσης, η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Χρήστος Τσοκάνης κατέθεσαν Αναφορά στους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητώντας να στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ