Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Εργάτης καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή και βρήκε ακαριαίο θάνατο

Στον Ασπρόπυργο το νέο δυστύχημα | 6 οι νεκροί εργάτες σε λιγότερο από μια βδομάδα!

Ενας ακόμα εργάτης προστέθηκε χτες στη μακρά λίστα όσων βγαίνουν για μεροκάματο και δεν γυρίζουν σπίτι. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή μέσα σε 24 ώρες σκοτώθηκαν τρεις εργαζόμενοι στις Κατασκευές και τη Δευτέρα άλλοι δύο εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο σε εργοτάξια.

Το νέο θύμα ήταν από τον πολύπαθο κλάδο του Μετάλλου, με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας να σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος «δούλευε στην εταιρεία "Seaway Technologies GMBH" στον Ασπρόπυργο και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Μεταφέρθηκε στο "Θριάσιο" Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και γι' αυτό το ατύχημα δεν ευθύνεται "η κακιά η ώρα", ούτε καμία άλλη δικαιολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσουν», επισημαίνει το Συνδικάτο και αναδεικνύει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, όπου «η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η εντατικοποίηση για "να βγει η δουλειά", οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς με τα τρελά ωράρια και τα μέτρα ασφάλειας που θυσιάζονται για να βγει πιο φτηνά η δουλειά, δημιουργούν ένα πραγματικό ναρκοπέδιο».

«Τέρμα πια! Στο δίλημμα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" επιλέγουμε τις ζωές μας», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο. Εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου και υπόσχεται «σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας ότι δεν θα σταματήσουμε λεπτό την οργάνωση της πάλης για να σταματήσουν οι χώροι δουλειάς να είναι παγίδες θανάτου. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε απάντηση κλιμακώνοντας την πάλη μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ