Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΔΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει τρομοκρατικές και εκβιαστικές απολύσεις εργαζομένων

Κινητοποίηση αύριο Παρασκευή για την επαναπρόσληψη εργαζομένων

«Την εργοδοσία του "Φροντίς" για τις τρομοκρατικές και εκβιαστικές απολύσεις - απομακρύνσεις εργαζομένων από το κατάστημα της Πατησίων» καταγγέλλει η ΔΑΣ στο Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, καλώντας σε κινητοποίηση αύριο Παρασκευή, στις 10 π.μ., έξω από το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

«Μέσα σ' έναν μήνα, η συγκεκριμένη επιχείρηση απέλυσε και προχώρησε στη μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων που πρωτοστάτησαν, ώστε να φτάσει η φωνή του σωματείου στον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς», καταγγέλλει η ΔΑΣ.

«Καθόλου τυχαία οι κινήσεις αυτές ήρθαν αφότου οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο σωματείο τους, ώστε να μεταφέρουν σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εργασία τους και έχουν να κάνουν με τα ωράρια, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών, αναίτιες απολύσεις και μη ανανεώσεις συμβάσεων εργαζομένων που επηρεάζουν και τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς», σημειώνει στην καταγγελία της.

Προσθέτει ότι «η διοίκηση του "Φροντίς", εκτός από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες, έχει αλλεργία και στη συλλογική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων! Τους προκαλεί φόβο να γνωρίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν μένουν με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά κινητοποιούνται για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής! Ο φόβος και η πρεμούρα τους να ξεμπερδεύουν με όσους "δεν κάθονται φρόνιμα" φάνηκε και στη συνάντηση που είχαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ και το αντίστοιχο σωματείο του Πειραιά με εκπρόσωπο της διοίκησης, που προκλητικά παραδέχτηκε πως η απομάκρυνση της εργαζόμενης ήταν προσχεδιασμένη και μάλιστα έκθαμβη απόρησε με το ότι "πρέπει να δώσει λογαριασμό" για τις επιλογές της επιχείρησης. Φυσικά δεν είχαν τίποτα να πουν για την υποδειγματική εργασία και παρουσία των εργαζομένων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι απολύσεις είναι εκδικητικές για συνδικαλιστικούς λόγους!» και καλεί την εργοδοσία να ανανεώσει τώρα τη σύμβαση της εργαζόμενης. «Δεν θα επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στις δουλειές μας. Οσο δεν εφαρμόζονται μέτρα που θα διευκολύνουν την εργασία και τη ζωή μας, οι εργαζόμενοι θα τα διεκδικούμε ακόμα πιο δυναμικά», επισημαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ