Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΣ ΤΗΣ ΔΥΠΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΔ)
Προωθεί ξανά τα άθλια προγράμματα ανεργίας για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

«Αίσχος και ντροπή», σχολιάζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων

«Αίσχος και ντροπή!» ήταν το σχόλιο του Θανάση Γκώγκου, συνδικαλιστή που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και εκπροσωπεί τα εργατικά σωματεία στο ΔΣ της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), για το νέο άθλιο πρόγραμμα που φέρνει η κυβέρνηση μέσω της ΔΥΠΑ προκειμένου να πετάξει έξω τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο συνδικαλιστής καταψηφίζει προφανώς αυτές τις προτάσεις, που θεωρούν τελειωμένους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, και δημοσιοποιεί τη δήλωσή του για να συμβάλει στην αποκάλυψη «των άθλιων μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, μιας παρασκηνιακής συζήτησης που, με τη μορφή τάχα συλλογικών αποφάσεων της ΔΥΠΑ και με επίφαση δημοκρατίας, σκάβει τον λάκκο των εργαζομένων».

Αναλυτικά τονίζει για το θέμα, που επανήλθε χθες στη ΔΥΠΑ:

«Ξανά και με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο η κυβέρνηση και η ΔΥΠΑ, ως πρόθυμος λαγός με καταμερισμένη ευθύνη, καθώς από το πρόγραμμα καταγράφεται η έγκριση της συμμετοχής της ως φορέα υλοποίησης στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση που προετοιμάζεται, χαρακτηρίζουν "ανέργους" τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και αναφέρουν ως "δεδομένη τη λήξη των συμβάσεών τους στις 12/5/2024".

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έχουν καταθέσει τις διεκδικήσεις και τις προτάσεις τους για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, παράλληλα με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε όλο αυτό το διάστημα από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας, το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, η εναντίωση των τοπικών κοινωνιών με τη συμμετοχή οικογενειών, γυναικών, παιδιών, εκπαιδευτικών, ακύρωσε πριν 15 μέρες τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. (...)

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παλεύουν για τη δουλειά τους, για ανοιχτό εργοστάσιο! Οι κυβερνητικές προτάσεις που τους καταγράφουν ως ανέργους επιστρέφονται ως απαράδεκτες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ