Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Για την «ανταγωνιστικότητα»: «Τα γνωστά ήδη από τις κατευθυντήριες όσο και επιτακτικές Βρυξέλλες σκληρά "μηνύματα" προς την κυβέρνηση (και προς τους εργαζόμενους) έστειλε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμος: Για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας απαιτούνται "ευελιξία" στην απασχόληση, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση των εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση, μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Στα δημοσιονομικά χρειάζεται συγκράτηση δαπανών και ο πληθωρισμός πρέπει να τιθασευτεί» (Από την πρώτη σελίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

«Ουδέτερος» τραπεζίτης! «Στην τελευταία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος κατέθεσε τις εκτιμήσεις του χωρίς διπλωματικές διατυπώσεις και τις εσωτερικές "δεσμεύσεις" που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Με την ιδιότητα πλέον του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι απόψεις του κ. Παπαδήμου έχουν διατυπωθεί από μια πιο ουδέτερη σκοπιά, τη σκοπιά του Ευρωπαίου τραπεζίτη, και για το λόγο αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία» (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

Η «συμβολή»: «Πράγματι, η μεγάλη συμβολή της εφετινής έκθεσης είναι ότι πηγαίνει την οικονομική ανάλυση στη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή στην κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, αποδεικνύοντας ότι επίδοση ρυθμών ανάπτυξης πάνω από 4% που γνωρίσαμε την τελευταία τριετία δεν εγγυάται τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης μετά το τέλος των κοινοτικών εισροών, ούτε τη μείωση της ανεργίας» (Ν. Νικολάου - ΒΗΜΑ).

Το «δίλημμα»: «Εν πάση περιπτώσει, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του με οδηγό δράσης την παροχή υπηρεσιών στα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας -- και στη βάση αυτού του έργου να επιδιώξει την επανεκλογή του -- ή αν θα προτάξει το καιροσκοπικό κομματικό συμφέρον, εν γνώσει του ότι αυτό σηματοδοτεί δραματική οπισθοδρόμηση υπό τις παρούσες συνθήκες» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ