Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Τις γνωστές του θέσεις επαναλαμβάνει ο Ντενκτάς

Το έγγραφο που κατέθεσε ο Ραούφ Ντενκτάς στην τελευταία του συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη δεν ανοίγει κανέναν δρόμο για λύση του Κυπριακού, αλλά αποτελεί επανάληψη όλων των γνωστών θέσεών του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου.

Οπως ανέφερε ο Μ. Παπαπέτρου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε τη μελέτη του εγγράφου και η απάντησή του επρόκειτο να σταλεί χτες στον κατοχικό ηγέτη, καθώς και στον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο. Η μελέτη του εγγράφου έγινε σε ειδική σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου Κληρίδη, με τη συμμετοχή του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Αλέκου Μαρκίδη, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Παντελή Κούρου.

Ο Δ. Χριστόφιας

Οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν προοπτικές επιτυχίας, λόγω της εμμονής του Ντενκτάς και της Αγκυρας στις συνομοσπονδιακές διχοτομικές τους θέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας σε χτεσινή συγκέντρωση της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το Κυπριακό σε κρίσιμη φάση και τόνισε ότι η κωλυσιεργία και το ροκάνισμα του χρόνου, που επιδιώκει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Τυχόν εκβιασμοί σε σχέση με την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε, πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά. Ο διεθνής παράγοντας, είπε ο Δ. Χριστόφιας, έχει υποχρέωση να προβληματιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες του, ασκώντας πίεση και επιρροή στην τουρκική πλευρά για να ευθυγραμμιστεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για παραγωγικές συνομιλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ