Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Προχωρούν στην υλοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τη σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει το αποικιοκρατικής έμπνευσης Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη».

Οπως υπογραμμίζεται με ιδιαίτερη έμφαση στο κείμενο, την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν στο Λαγονήσι υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι πολιτικοί παράγοντες των Βαλκανίων, σε μια προσπάθεια εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο υπογράφτηκε στην Κολωνία αμέσως μετά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Στο Σύμφωνο προβλεπόταν η δημιουργία μηχανισμών (η λεγόμενη "Πρώτη Τράπεζα για τη Δημοκρατία") παρακολούθησης των πολιτικών εξελίξεων στα βαλκανικά κράτη και παρέμβασης εκ μέρους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΕ, που προσυπέγραψαν μαζί με τα βαλκανικά κράτη το Σύμφωνο».

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, τονίζεται σ' άλλο σημείο του κειμένου, ότι «της όλης συνεδρίασης στο Λαγονήσι προΐσταται ο στενός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος, γνωστός για το ρόλο του κατά τη διάρκεια των εγκληματικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και αργότερα κατά την προσπάθεια του ΝΑΤΟ για ανατροπή του Προέδρου Μιλόσεβιτς».

Η ΕΕΔΥΕ, μέσα από την ανακοίνωσή της, καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση, απαιτεί την ακύρωση του νεοαποικιοκρατικού Συμφώνου Σταθερότητας και καλεί κάθε πατριώτη και δημοκράτη να δώσει αγωνιστική απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ