Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΜΕ - P. EUSSE
Οι εργαζόμενοι της Βενεζουέλας δεν είναι μόνοι τους

Ιδιαίτερα σημαντική η ανταλλαγή των εμπειριών που πραγματοποιήθηκε

Από τη συνάντηση της γραμματείας του ΠΑΜΕ με τον γενικό γραμματέα της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βενεζουέλας Pedro Eusse
Από τη συνάντηση της γραμματείας του ΠΑΜΕ με τον γενικό γραμματέα της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βενεζουέλας Pedro Eusse
Πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες, καθώς και τις πολύ σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα του μετέφερε ο γενικός γραμματέας της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βενεζουέλας, P. Eusse, κατά τη διάρκεια της χτεσινής απογευματινής συνάντησης με την Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της γραμματείας, καλωσόρισε τον P. Eusse για την παρουσία του και το χαιρετισμό που απηύθυνε στη χτεσινή μεγάλη πρωτομαγιάτικη εργατική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τόνισε, ακόμα, το σημαντικό χαρακτήρα της συνάντησης που στόχο έχει την ενημέρωση της ελληνικής εργατικής τάξης για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, για την ιμπεριαλιστική επέμβαση των Αμερικανών και των οργάνων τους στη χώρα. Επίσης, ενημέρωσε τον P. Eusse για την επιτυχία της χτεσινής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα.

Ο P. Eusse σημείωσε αρχικά ότι θέλει να μάθει για το επίπεδο και τους τρόπους οργάνωσης της ελληνικής εργατικής τάξης και δήλωσε πολύ περήφανος για τη γνωριμία με το ΠΑΜΕ που εκφράζει τόσο βαθιά το ενδιαφέρον του για τους αγώνες των εργαζομένων της χώρας του. Στη συνέχεια παρουσίασε την πολύ άσχημη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη χώρα, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκούσαν οι κυβερνήσεις μέχρι το 1998 και υπογράμμισε ότι ο κύριος παράγοντας της ανατροπής του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Τσάβες ήταν οι μεγάλες και άμεσες λαϊκές κινητοποιήσεις ύστερα από την αποκάλυψη του ψέματος των αντιδραστικών δυνάμεων ότι ο Τσάβες είχε παραιτηθεί.

Πολύ σημαντικές ήταν οι εμπειρίες που μετέφερε από το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας του. Αναφερόμενος στην Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων είπε ότι έχει ταξικό χαρακτήρα και στηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση του Τσάβες. Υπάρχει, σημείωσε, και άλλη τριτοβάθμια οργάνωση, η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βενεζουέλας (CTV) που στηρίζει τις αντιδραστικές δυνάμεις. Ακόμα είπε ότι «εμείς που στηρίζουμε την επαναστατική διαδικασία δημιουργήσαμε ένα κίνημα», την Μπολιβαριανή Δύναμη Εργαζομένων που δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση αλλά πολιτικό και κοινωνικό κίνημα εργαζομένων με στόχο τη διάσωση της συνδικαλιστικής ενότητας, αφού η CTV δεν ενεργεί σαν μια πραγματική συνδικαλιστική οργάνωση υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να έχει συνέχεια η επαφή με το ΠΑΜΕ και να γίνουν ακόμα πιο στενές οι σχέσεις. Μάλιστα ο P. Eusse τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για το λαό της χώρας του να υπάρξουν δυνάμεις από τον υπόλοιπο κόσμο, που να ξέρουν και να ενημερώνουν για το τι πραγματικά γίνεται στη χώρα του. Και αυτό ως ένα μέσο καταπολέμησης της ψεύτικης αστικής προπαγάνδας αλλά και ως ένας τρόπος ενθάρρυνσης του λαού της Βενεζουέλας ότι δεν είναι μόνοι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ