Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Αλλη μια μαύρη σελίδα στο αντιλαϊκό καρνέ της κυβέρνησης

Την απόσυρση της τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ που ανοίγει τον δρόμο για την απόλυση των εργαζομένων και το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης ζήτησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την κατάπτυστη τροπολογία.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση, που με αλαζονεία και κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει το μήνυμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

«Πρόκειται για άλλη μια μαύρη σελίδα στο αντιλαϊκό της καρνέ, ικανοποιώντας με πίστη και προσήλωση τις απαιτήσεις των καπιταλιστών. Μια τροπολογία που δίνει στον ειδικό διαχειριστή το πράσινο φως για τη διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης, την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού, να μπορεί να μεταβιβάζει το ενεργητικό της σε κατάσταση παύσης λειτουργίας και μάλιστα να μπορεί να εκτελεί διαχειριστικές πράξεις ανοίγοντας τον δρόμο για την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και την απόλυση των εργαζομένων», σημείωσε.

«Αυτό που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ είναι έγκλημα και να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει και τιμωρία», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, ενώ βρίσκονταν έξω από τη Βουλή «συνεχίζοντας τον ηρωικό και αλύγιστο αγώνα τους, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν το βάζουν κάτω, ο αγώνας τους δυναμώνει αντί να κάμπτεται». Και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους και άλλων κλάδων στο συλλαλητήριο που γινόταν.

Για τις άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου

Οσον αφορά το νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριέχεται η τροπολογία και αφορά την ενσωμάτωση Οδηγίας για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία οχημάτων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την οδική ασφάλεια του λαού, αλλά για τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών και την εισπραξιμότητα, ώστε στη συνέχεια να δίνει «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οσον αφορά τον Κανονισμό της ΕΕ 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, σημείωσε ότι ουσιαστικά θα καταγράφονται οι συναλλαγές που σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία, ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να διασφαλίσουν τον έλεγχο ψηφιακών δεδομένων κι έτσι να εξασφαλίζονται τα επενδυτικά προγράμματα και να μην έχουν να αντιμετωπίσουν κινδύνους και ρίσκα.

Για τις ρυθμίσεις σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, σημείωσε πως έρχονται να συμπληρώσουν τον ισχύοντα νόμο, χωρίς να αλλάζει την κεντρική φιλοσοφία του, τον οποίο το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει. Εναν νόμο που ευνοεί τους μεγάλους ιδιοκτήτες και όχι τους μικρούς, ενώ διευκολύνει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε όφελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ