Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού απαιτεί την απόσυρση της τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ

Με τα συνθήματα που εκείνη την ώρα φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, όπως «Το έγκλημα της ΛΑΡΚΟ έχει αυτουργό, κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό», «Το έγκλημα της ΛΑΡΚΟ έχει ιστορία, ΕΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία», ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι αποτυπώνουν τις ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και ειδικά της ΝΔ που έφερε την κατάπτυστη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ.

Ο Χρ. Κατσώτης ρώτησε την κυβέρνηση, στη συνέχεια, ποιος της έδωσε το δικαίωμα να καταδικάσει στην ανεργία και στην ανέχεια τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και χιλιάδες λαού της περιοχής που κινδυνεύει να ερημώσει, υπενθυμίζοντας ότι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχουν χύσει το αίμα τους, κάνοντας κυριολεκτικά το χώμα ατσάλι και υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη πλειοψηφία του λαού απαιτεί την απόσυρσή της.

Ανέδειξε το ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης από τον λαό της περιοχής γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί είστε! Πολιτικό προσωπικό της δικτατορίας του κεφαλαίου». Σημείωσε, ακόμα, την αλληλεγγύη του λαού στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί σύμβολο και συγκινεί την εργατική τάξη της χώρας, πηγαίνει κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, βάζοντας, ταυτόχρονα, μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού και δείχνοντας τη δύναμη της αγωνιστικής ενότητας της εργατικής τάξης.

Χαρακτήρισε ηθικά και πολιτικά νικητές τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ηττημένους τη σημερινή κυβέρνηση και τις προηγούμενες που δεν ακολούθησαν κάποια διαφορετική διαχείριση σε ό,τι αφορά την εταιρεία, ενώ ειδική αναφορά έκανε κατά την ομιλία του στη σημασία της επιχείρησης, αντικρούοντας με αυτόν τον τρόπο το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι βιώσιμη.

Τέλος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης που απορρίπτουν συνολικά το κυβερνητικό σχέδιο, θα συμβάλει στον αγώνα τους και θα προβάλει σταθερά ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα και με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει, την οποία έχει αρνηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα με τη στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ