Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα «Ψαρά» από την Ερυθρά Θάλασσα!

Eurokinissi

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει με ανακοίνωσή της «την έντονη αντίθεση και την ανησυχία της για την αποστολή της φρεγάτας "Ψαρά" στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης "ASPIDES"».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στην εν λόγω ιμπεριαλιστική επιχείρηση, την ώρα που η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Τα επικίνδυνα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη η φρεγάτα "Υδρα" το προηγούμενο διάστημα, καθώς και οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας στο πλήρωμα της φρεγάτας "Ψαρά" κατά τον απόπλου της φανερώνουν τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού.

Αποκαλύπτεται ότι πίσω από το "εθνικό συμφέρον" για το οποίο κάνει λόγο η κυβέρνηση βρίσκονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των Ελλήνων εφοπλιστών που κάνουν μπίζνες στην περιοχή, αλλά και οι δολοφονικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ολα αυτά δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Πολύ περισσότερο πάνε κόντρα στη θέληση του λαού, που στην πράξη εναντιώνεται μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αποτελεί πρόκληση, την ώρα που η κυβέρνηση με τροπολογία επιχειρεί να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, γιατί όπως λέει ζημιώνει οικονομικά το κράτος, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται στα τάρταρα και ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την αβάστακτη ακρίβεια, να δαπανάται μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για την αποστολή της φρεγάτας!».

Ακόμη η ΕΕΔΥΕ εκφράζει «την αλληλεγγύη της στους δεκάδες στρατευμένους και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτίθενται στις επικίνδυνες αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης» και καλεί στο «δυνάμωμα του αγώνα για να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα "Ψαρά". Για να τερματιστεί η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να μην σταλεί εκτός συνόρων προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τους πολέμους!(2024-05-24 00:00:00.0)
Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-23 00:00:00.0)
Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη!(2024-02-17 00:00:00.0)
Αμυνα(2019-12-17 00:00:00.0)
Απόφαση - προσβολή στα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού(2004-09-18 00:00:00.0)
Εποχές Βαν Φλιτ(2002-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ