Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα στην πάλη ενάντια στην πολιτική που μας θέλει ναρκωμένες και συμβιβασμένες

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες και μαθήτριες να παλέψουν «ενάντια στην πολιτική που μας θέλει ναρκωμένες και συμβιβασμένες με τη σημερινή βαρβαρότητα, γεμάτες ανασφάλεια, που διαχωρίζει τα ναρκωτικά σε "σκληρά" και "μαλακά", ανοίγοντας μεθοδικά τον δρόμο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ως νέο πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να δώσει «τη χαριστική βολή στην όποια Πρόληψη και Απεξάρτηση με ένα νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα», το οποίο καταργεί όλους τους εγκεκριμένους φορείς Πρόληψης και Θεραπείας, συνενώνει όλες τις δομές Πρόληψης και Θεραπείας σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που θα λειτουργεί με όρους οικονομικής αυτοτέλειας, ενισχύει την εμπορευματοποίηση και την περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων και δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Η ΟΓΕ απορρίπτει το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Απαιτούμε να μην κατατεθεί!», τονίζει η Ομοσπονδία και ενώνει τη φωνή της με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Πρόληψη και στην Απεξάρτηση, με τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων και τις οικογένειές τους, με εκατοντάδες εργατικά σωματεία, συλλόγους γονέων.

«Το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης είναι βαθιά κοινωνικό: Συνδέεται με τις οικονομικές, κοινωνικές συνθήκες εργασίας και ζωής. Αναπαράγεται στην "αρένα" της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας με τις σάπιες αξίες του ανταγωνισμού, του ατομισμού, του εγωιστικού τρόπου σκέψης και στάσης ζωής, στο έδαφος της απομόνωσης και της αλλοτρίωσης. Γι' αυτό χρειάζεται να αντιμετωπίζεται με έμφαση στην Πρόληψη, στη Θεραπεία, στην Επανένταξη και όχι να ιατρικοποιείται», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της. «Ο αγώνας μας για μια ζωή με δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο είναι και αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ