Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Οι μαθητές φώναξαν «ΟΧΙ» σε όλα τα ναρκωτικά - «ΝΑΙ» στη ζωή

Το δικό τους δυνατό μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά έστειλαν μαζικά μαθητές της Πάτρας, που συμμετείχαν στο διήμερο Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε την περασμένη βδομάδα το «Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας» σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών της πόλης και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Τις εκδηλώσεις «έκλεισαν» στον μώλο του Αγίου Νικολάου οι Anser και Buzz, δύο κορυφαία ονόματα της hip hop, οι Gang Run καθώς και συγκροτήματα μαθητών.

Στο επίκεντρο των πολύμορφων εκδηλώσεων βρέθηκε το δικαίωμα πρόσβασης των νέων στην πολιτιστική δημιουργία και τον αθλητισμό και η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Τους συμμετέχοντες ευχαρίστησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανακοινώνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής το Μαθητικό Φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

Τον λόγο πήρε από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών η Λυδία Καστανά, που ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την πολύμορφη στήριξή της στους μαθητές.

Τονίζοντας πως η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών συντάσσεται με τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά και παλεύει για μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις, υπογράμμισε:

«Ως μαθητές θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Θέλουμε κάθε πλατεία στις γειτονιές μας να είναι χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και ξεκούρασης, όχι κέντρο διακίνησης ναρκωτικών ή φωλιά ναρκέμπορων. Το τελευταίο διάστημα ήμασταν μάρτυρες τέτοιου περιστατικού στην Πάτρα, μέσα σε χώρο σχολείου. Γι' αυτό λοιπόν από τον Σεπτέμβρη τα 15μελή όλων των σχολείων της πόλης μας θα βάλουν τα δυνατά τους να έχουν αγωνιστική κατεύθυνση με σκοπό η νεολαία να έχει το κεφάλι ψηλά, να διεκδικεί οτιδήποτε έχει ανάγκη ένας μαθητής σήμερα.

Στο πλάι του δήμου παλεύουμε για μια νεολαία να αγωνίζεται και όχι να εγκλωβίζεται στα ναρκωτικά, γιατί δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Διέξοδος είναι η πάλη για τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ