Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ
«Ξορκίζουν» τη γενίκευση του πολέμου, την ώρα που τροφοδοτούν τη σύγκρουση

Με τον ομόλογό του της Ιορδανίας συναντήθηκε χτες στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος στις δηλώσεις του κατόπιν ζήτησε «να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης» στη Γάζα, την ώρα που σύσσωμοι οι Ευρωατλαντικοί, όπως και η κυβέρνηση, στήριξαν και στηρίζουν ποικιλότροπα το κράτος - δολοφόνο. Πρόσθεσε ότι «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρξει ένα σαφές και βιώσιμο όραμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους που θα εγγυάται ταυτόχρονα την ασφάλεια του Ισραήλ», αναπαράγοντας δηλαδή όλα τα προσχήματα με τα οποία ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, όπως και η ίδια η κυβέρνηση άλλωστε, διά στόματος Μητσοτάκη, παραπέμπουν το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες, με τον ισχυρισμό ότι είναι ακόμα ...πρόωρο.

Επιβεβαιώνοντας εξάλλου ο ίδιος ότι οι μεθοδεύσεις τους και τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια για την περιοχή τίποτε το καλό δεν προοιωνίζονται για τους λαούς, ο Γεραπετρίτης αναγνώρισε ότι «ο κύκλος των εχθροπραξιών, αντί να συρρικνώνεται, διαρκώς διευρύνεται στη Δυτική Οχθη, στην Ερυθρά Θάλασσα, στον νότιο Λίβανο. Ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται ο φαύλος κύκλος των απαράδεκτων απειλών για περαιτέρω πολεμικές συρράξεις, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την κυνική και ωμή απειλή κατά της υπόστασης της Κύπρου», όπως είπε στον απόηχο των πρόσφατων «προειδοποιήσεων» της Χεζμπολάχ.

Πρόσθεσε, άλλωστε, ότι «υφίσταται ήδη διάχυση των εχθροπραξιών» σε «μία περιοχή η οποία είναι εξαιρετικά ευάλωτη, έχει τεράστια ιστορικά βάρη και γι' αυτόν τον λόγο η οποιαδήποτε ανάφλεξη ουσιαστικά οδηγεί και σε ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα εχθροπραξιών. Ηδη το έχουμε βιώσει στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου αυτή τη στιγμή έχουμε σοβαρά επεισόδια σε ό,τι αφορά την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Εχουμε μία σοβαρά επιδεινούμενη κατάσταση στον νότιο Λίβανο. Εχουμε τα γεγονότα στη Δυτική Οχθη. Γενικά είναι μία κατάσταση, η οποία είναι μία βραδυφλεγής βόμβα. Για τον λόγο αυτό, κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί και περισσότερες και εντονότερες συνθήκες για την περαιτέρω επέκταση των εχθροπραξιών», τόνισε προσθέτοντας ότι «η τυχόν επέκταση των εχθροπραξιών θα καταστήσει σχεδόν αδύνατη την οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία», την ώρα βέβαια που ο «στρατηγικός σύμμαχός» τους Ισραήλ - ο ελέφαντας στο δωμάτιο, την εγκληματική δράση του οποίου απέφυγε επιμελώς να θίξει - συνεχίζει με λυμένα τα χέρια να θερίζει αμάχους σε Γάζα και Δυτική Οχθη.

Εξάλλου, αναδεικνύοντας την πραγματική βάση των ανησυχιών τους, ο Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι «από την τυχόν επέκταση των εχθροπραξιών, υφίστανται βεβαίως και σοβαρές παράπλευρες συνέπειες, όπως για παράδειγμα είναι οι οικονομικές συνέπειες, ιδίως από τον περιορισμό της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας», με πλήγματα στις δραστηριότητες εφοπλιστών και ομίλων διαμετακόμισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ