Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ;: «Ο Πρόεδρος Μπους και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν επικέντρωσαν τις συνομιλίες τους σε ένα θέμα, στο οποίο σε γενικές γραμμές συμφωνούν: την ανάγκη ουσιαστικής μεταρρύθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής. Η αλλαγή αφορά βασικά στον τρόπο λειτουργίας της παλαιστινιακής αστυνομίας, η οποία θεωρείται πολλές φορές ότι εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Θα πρέπει να υπάρξει μια μεταρρύθμιση, η οποία θα καταστήσει την παλαιστινιακή αστυνομία υπεύθυνη και αποφασισμένη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία. Παρόμοιες αρχές θα πρέπει να διέπουν την ανασυγκρότηση και άλλων τομέων της Παλαιστινιακής Αρχής. Φαίνεται πως για πρώτη φορά, σε αυτές τις βασικές αρχές συμφωνούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και ο αραβικός κόσμος. Ακόμα και ορισμένες παλαιστινιακές φωνές φαίνεται να συμφωνούν». (ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΝΕΑ» ΑΡΧΗ: «Ο Τζορτζ Μπους συμφώνησε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι σοβαρές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας της Παλαιστινιακής Αρχής. Πολιτικές και οικονομικές αλλαγές είναι απαραίτητες καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον Γιάσερ Αραφάτ, σε μια στιγμή, κατά την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές, οι οποίοι αρνούνται να ακολουθήσουν τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Ομως, μια νέα Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να έχει απόλυτη νομιμότητα στα μάτια των Παλαιστινίων. Δε θα μπορέσει να επιβιώσει, αν θεωρηθεί ότι είναι μαριονέτα των Ισραηλινών ή των Αμερικανών». (ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΪΜΣ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΣΑΡΟΝ: «Με απλά λόγια, όλα αυτά σημαίνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν μια νέα αιματοχυσία, ούτε θα αντιδράσουν στις νέες πολεμικές επιχειρήσεις, ούτε και σε άλλους θα επιτρέψουν να αντιδράσουν ή να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο του Σαρόν, καθώς..."περιφρουρεί το όραμά του για την ειρήνη"». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ