Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Τον απασχολεί το ... αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων

Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων απασχόλησε τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο στο κήρυγμά του, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη, την Παρασκευή. Υπογράμμισε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι τα αξιόμαχα παιδιά του έθνους, στα οποία έχει εμπιστευτεί η πατρίδα την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την υπερηφάνειά της».

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «όλα τα Σώματα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, γιατί όταν ο διπλανός σου δε σε σέβεται, καλό είναι να σε φοβάται» και πρόσθεσε ότι «πρέπει όλοι να τιμούμε τις Ενοπλες Δυνάμεις, που μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι στα κρεβάτια μας».

Ανέφερε επίσης, ότι «αν, ο μη γένοιτο, απειληθεί η πατρίδα μας, όλοι θα τρέξουμε να την υπερασπιστούμε» και δικαιολόγησε τα λεγόμενά του σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να ξεμακραίνει από τη σκέψη μας, πως ο αγώνας εξασφαλίζει την ελευθερία, και σε αντίθεση με τους εταίρους μας στην ΕΕ - που δεν απειλούνται από κανέναν - η πατρίδα μας απειλείται πολλές φορές».

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναφέρθηκε ακόμα, στους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος και παρατήρησε ότι δεν απειλείται πλέον από πυρηνικό ολοκαύτωμα, αλλά από την ισοπέδωση, την παγκοσμιοποίηση, τον έλεγχο της ζωής και τον εξευτελισμό των ανθρώπων και από την αφαίρεση της ποιότητας ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ