Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Επίσκεψη σε στρατόπεδα της Λέσβου

Αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ, Στρατή Κόρακα, τον βουλευτή Ν. Λέσβου Σταύρο Σκοπελίτη και τον Παρασκευά Γεωργούλα, μέλος του Γραφείου της ΝΕ του ΚΚΕ, επισκέφτηκε ανήμερα το Πάσχα, στρατόπεδα και φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχήθηκε στους στρατευμένους τα «Χρόνια Πολλά» με την ευκαιρία του Πάσχα.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, απευθυνόμενους στους μόνιμους και κληρωτούς σε ορισμένες μονάδες, αφού αναφέρθηκε στην εκτίμηση του ΚΚΕ για την αποστολή της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας που εκπληρώνουν στην ακριτική Λέσβο, τόνισε:

«Το ΚΚΕ επιμένει ότι αυτή πρέπει να είναι η αποκλειστική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας και αποκλειστικά για το σκοπό αυτό ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύτατο οικονομικό τίμημα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, υπογράμμισε ο Στρατής Κόρακας, σε όλες αυτές τις αποστολές των στρατευμένων μας στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στην Αλβανία, στο Κόσσοβο ή αλλού, για να υπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών ενάντια στα συμφέροντα των λαών και της χώρας μας. Ως ευρωβουλευτής μπορώ να σας βεβαιώσω ότι, πράγματι, όπως αναφέρεται ρητά σε διάφορα κείμενα της ΕΕ, αποστολή του υπό ίδρυση ευρωστρατού είναι ακριβώς η κατάπνιξη των λαϊκών κινημάτων, που αντιτάσσονται στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη όπου Γης, αλλά και στο εσωτερικό των ίδιων των χωρών της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τρομοκρατία τον αγώνα των λαών για κοινωνική προκοπή, ειρήνη και δημοκρατία. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ αγωνίζεται για τον παραπέρα εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη βελτίωση των συνθηκών θητείας σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ