Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Νοθεία στις εκλογές σωματείων του ΟΤΕ

Τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της διοίκησης στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ και στα σωματεία του ΟΤΕ, που συγκροτείται σε παράταξη με το όνομα «Ενιαία Δύναμη Εργαζομένων» και αποτελείται από δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, «για τη νοθεία που διέπραξαν στις εκλογές στον "Σύλλογο Εργαζομένων Cosmote Technical Services" (πρώην ΠΕΤ - ΟΤΕ) και στο "Πανελλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων Γερμανός (καταστήματα - αποθήκες)"», στις εκλογές στις 23 και 24 Μάη, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Σε ανοιχτή επιστολή της σημειώνει ότι οι παραπάνω δυνάμεις, προκειμένου να διατηρήσουν την απόλυτη πλειοψηφία, έβαλαν σε εφαρμογή το «σχέδιό» τους, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων «τον ορισμό του ίδιου διαχειριστή και στα δύο σωματεία, με την επωνυμία "wisedata", που διεξήγαγε τις εκλογές και την καταμέτρηση από το σπίτι του, με άποψη και με έμμεσες απειλές σε όποιον τον αμφισβητήσει, ο οποίος πληρώθηκε με περίπου 24.000 ευρώ (15.000 CTS και 9.000 "Γερμανό") για να παραδώσει τα αποτελέσματα σχεδόν έναν μήνα μετά τις εκλογές!».

Μάλιστα, οι ηλεκτρονικές εκλογές έγιναν με τέτοιο τρόπο που, όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν σε εξώδικη απάντησή τους, δεν διασφάλισε σε καμία περίπτωση την ταυτοποίηση του ψηφοφόρου - μέλους του σωματείου, αφού μπορεί οποιοσδήποτε να ψηφίσει αρκεί να έχει στη διάθεσή του τον σύνδεσμό που αποστέλλεται με mail από τον διαχειριστή!

Επίσης «η διαλογή των αποτελεσμάτων παραβίασε τη μυστικότητα της ψήφου», αφού όπως καταγγέλλει η ΕΣΚ οι φυσικές κάλπες άνοιξαν νωρίτερα, και η παράταξη της πλειοψηφίας μαζί με τον δικαστικό αντιπρόσωπο απαιτούσαν να μάθουν τα αποτελέσματα «ώστε μετέπειτα να "δώσουν" τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κάλπης, μην τυχόν και χαλάσει το μαγείρεμα».

Οσο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που ορίστηκαν, η ΕΣΚ τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια «εργολαβικά» τις εκλογές στα σωματεία και στην Ομοσπονδία του Ομίλου, όπου «δεν εξέτασαν και δεν έθεσαν ποτέ σε ψηφοφορία τις πολλαπλές ενστάσεις από όλους τους άλλους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις εκλογές. Εφτασαν σε σημείο να απαγορεύουν στου εκλογικούς αντιπροσώπους να κοιτάξουν τα αποτελέσματα, επικαλούμενοι «προσωπικά δεδομένα»!

Οι καταγγελίες συνεχίζονται, αφού τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι δεν έλαβαν ποτέ γνώση για το μητρώο των εκλογών, δεν είχαν κανένα κλειδάριθμο και δεν είχαν κανέναν έλεγχο στην ηλεκτρονική διαδικασία! Επίσης, «το μητρώο των σωματείων δεν επικυρώθηκε ποτέ από κανένα όργανο», ενώ με έναν πρώτο έλεγχο «φέρονται να έχουν ψηφίσει συνάδελφοι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, μέχρι και υποδιευθυντές!».

«Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτόγνωρης νοθείας, που έγινε με τη βοήθεια του νόμου Χατζηδάκη και με τις εξ αποστάσεως ψηφοφορίες, και γεννά όλα τα παραπάνω προβλήματα και τις "δυνατότητες" να νοθευτεί η βούληση των εργαζομένων - μελών των σωματείων, είναι το μοίρασμα σχεδόν όλων των θέσεων στις εκτελεστικές επιτροπές, με τις συνδικαλιστικές άδειες και τα έξοδα κίνησης μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι στα καταστατικά των σωματείων προβλέπεται η πλήρωση των θέσεων κατά απόλυτη αναλογία των παρατάξεων στο ΔΣ. Μάλιστα, ακόμα και στελέχη τους καταγγέλλουν τη νοθεία που έχουν διαπράξει!», τονίζει η ΕΣΚ. Και δηλώνει προς όλους τους εργαζόμενους ότι οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται σε αυτή θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην περάσει η βρωμιά, να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Καλεί παράλληλα όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα στα οποία εκλέγονται αντιπρόσωποι από τα παραπάνω σωματεία, να μη δεχτούν να είναι συμμέτοχοι σε αυτόν τον εκφυλισμό.

Απευθυνόμενη δε ειδικά προς το υπουργείο Εργασίας, τονίζει η ΕΣΚ: «Η τεχνογνωσία διασφάλισης της ψηφοφορίας έρχεται μαζί με την νέα υπουργό, γνωστή για τις λίστες των emails, ή αυτή παρέμεινε στο προηγούμενο υπουργείο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ