Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απεργιακή απάντηση στις άθλιες συνθήκες από ξενοδοχοϋπαλλήλους

24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Sunshine» στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε προχτές για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και την εφαρμογή των όρων της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στην απεργία συμμετείχε η μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ πραγματοποιήθηκε και απεργιακή συγκέντρωση έξω από την πύλη του ξενοδοχείου το πρωί.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, «εργαζόμενοι από κάθε μεριά της Ελλάδας εργάζονται στο ξενοδοχείο αυτό από τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς να έχουν λάβει ένα ευρώ και χωρίς να έχουν χρήματα για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Κοιμούνται σε απαράδεκτα καταλύματα και τρώνε στην κυριολεξία... ό,τι να 'ναι. Εργάζονται εντατικά με απαράδεκτους όρους εργασίας και αμοιβής, με προφορικές συμφωνίες που ακόμη κι αυτές δεν ισχύουν».

Την ίδια ώρα, σημειώνει το Σωματείο, «ξενοδόχοι και τουριστικοί παράγοντες διερωτώνται γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι από τον Τουρισμό και γιατί υπάρχουν 80 χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας». Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι αν η εργοδοσία δεν υλοποιήσει τη δέσμευσή της για καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ