Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πληρωμές για κάθε εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία

Η υποκρισία πίσω από την «ειδική μνεία στις προληπτικές εξετάσεις με προγράμματα τα οποία θα μας επιτρέψουν να έχουμε συνολικά έναν πιο υγιή πληθυσμό», που έκανε και χτες η κυβέρνηση - διά στόματος του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας - αποκαλύπτεται και μέσα από τις καταγγελίες που φτάνουν στην εφημερίδα.

Γιατί, εκτός από τους κόφτες που έχουν επιβληθεί στα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων και αποκλείουν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, οι ασφαλισμένοι έρχονται αντιμέτωποι και με επιπλέον πληρωμές όταν μετά από πολύμηνη αναμονή φτάνουν στο δημόσιο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από τις καταγγελίες που δέχτηκε ο «Ριζοσπάστης»:

Ασφαλισμένος κλήθηκε να πληρώσει 2,91 ευρώ για βυθοσκόπηση στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών. Ασφαλισμένη κλήθηκε να πληρώσει 2 ευρώ στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» για ψηλάφηση μαστού στο πλαίσιο εξέτασης μαστών. Χαράτσι έχει επιβληθεί και στα εξωτερικά ιατρεία του Παιδοδερματολογικού στο Νοσοκομείο «Συγγρός», όπου οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν 25 ευρώ για τη χαρτογράφηση σπίλων.

Εκτός όμως από την υποκρισία, τα παραπάνω αντανακλούν τη βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική, όπου το κράτος οριοθετεί στην πράξη ένα πολύ περιορισμένο επίπεδο παροχών και την ίδια στιγμή διευρύνει τις υπηρεσίες που χρειάζεται ο λαός και πρέπει να πληρώνει, επιβεβαιώνοντας ότι πραγματική πρόληψη δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα σύστημα που έχει ως μοναδικό κριτήριο το κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ