Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουμε μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα!

«Συνεχίζουμε μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, κλείνοντας τη σύσκεψη και ευχαριστώντας όλους όσοι βρέθηκαν και αυτή τη φορά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

«Αδέλφια, όταν σφίγγουν τα χέρια, ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο. Και εμείς σφίξαμε τα χέρια και δώσαμε όρκο. Ορκο στο αίμα που έχει χυθεί, όρκο στους σακατεμένους, όρκο στα μάρμαρα και δεν είναι βαρύ, το σηκώνουμε, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για να μην ερημώσει αυτός εδώ ο τόπος.

Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, κάνοντας στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και κρατώντας αυτά που μας ενώνουν, μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα.

Είμαστε σε 24ωρη ετοιμότητα για να προασπίσουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας από ενδεχόμενο βιομηχανικό ατύχημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στην πόλη οι εχθροί. Τους περιμένουμε και σήμερα δείχνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε χιλιάδες.

Φωτιές αγώνα παντού, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτή είναι απάντηση, μέτωπα παντού. Συντονιζόμαστε για να παραμείνουμε στα χωριά μας.

Χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν σήμερα όρθιοι και θα μιλούσαμε. Θα μας το είχαν πάρει το κεφάλι, όπως λέει ο λαός. Εσείς μας κρατάτε όρθιους, η αλληλεγγύη που εκφράζεται απ' την Κρήτη έως τη Χαλκιδική, από τα νησιά του Ιονίου έως του Αιγαίου, στο εξωτερικό.

Επόμενοι σταθμοί εκτός από την ετοιμότητα, είναι μια ακόμα σύσκεψη στην Εύβοια, ο συντονισμός και η στήριξη με άλλα επαγγέλματα, νέα συναυλία αλληλεγγύης που θα συντονίσουμε και θα πραγματοποιήσουμε το επόμενο διάστημα μέσα στο καλοκαίρι και θα ανταμώσουμε ξανά.

Προετοιμαζόμαστε όλοι μας για τον Σεπτέμβριο, σαν μέτωπο της Στερεάς θα ανεβούμε στη ΔΕΘ και θα ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Κλείνοντας ένα μόνο λέμε: Ζήτω η αλληλεγγύη των φτωχών, ζήτω η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη. Κρατάμε την ενότητά μας και συνεχίζουμε. Σας ευχαριστούμε, καλή αντάμωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ