Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Για τα κέρδη των επιχειρηματιών πετιούνται στον δρόμο 90 εργαζόμενοι

Σε αγωνιστική «υποδοχή» του εργολάβου που παραδόθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του Πανεπιστημίου θα προχωρήσουν οι 90 εργαζόμενοι στον χώρο, που πετιούνται στον δρόμο, προκειμένου και η συγκεκριμένη υπηρεσία να παραδοθεί σε ιδιώτες.

Μετά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας τους στην Πρυτανεία, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα Πέμπτη, με διαμαρτυρία στον ίδιο χώρο στις 6.30 π.μ., ώρα που αναλαμβάνει την καθαριότητα του Πανεπιστημίου ιδιωτική πλέον εταιρεία.

«Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ευτυχώς που δεν έχουμε παιδιά για να μην ξέρουμε πώς θα τα ζήσουμε με μισθούς πείνας», ανέφερε η Αφροδίτη Σταυροπούλου, εργαζόμενη στον χώρο από το 2020, προσθέτοντας: «Υπάρχουν συναδέλφισσες που εργάζονταν με συμβάσεις που συνεχώς ανανεώνονταν, από το 1996 (!) και σήμερα επιστρέφουν στην ίδια κατάσταση με τότε, με ευθύνη της σημερινής Πρυτανικής Αρχής που στάθηκε απέναντί μας, αλλά και όλων των κυβερνήσεων που μας κρατούσαν ομήρους, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία και τη δουλειά μας».

Προσθέτει πως «πολλές εργαζόμενες έχουν αποκτήσει προβλήματα σε χέρια, μέση, πόδια, ενώ στις νέες "προσλήψεις" που έκανε ο εργολάβος, απέφυγε όλες όσες έχουν παιδιά κάτω των 18 ετών, για να γλιτώσουν άδειες και επιδόματα!» και σημειώνει επιπλέον για τη «νέα κατάσταση» στον χώρο: «Πλέον ο μισθός θα είναι 260 ευρώ για 4ωρο και 506 ευρώ για 6ωρο με τα "ανάλογα" ασφαλιστικά δικαιώματα και με άδεια 15 μέρες μόνο το καλοκαίρι, όπως αρχικά ειπώθηκε!».

Οχι στους εργολάβους - εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αντιπροσωπεία της διοίκησης του οποίου έδωσε το «παρών» και στη χτεσινή κινητοποίηση καταγγέλλοντας την παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβο.

Επισημαίνει ότι οι 90 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους σε μια περίοδο που τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται ακόμη περισσότερο. Υπογραμμίζει το δίκαιο του μακρόχρονου αγώνα των συγκεκριμένων εργαζομένων, που τους «κρατούσε» και στη δουλειά και απαιτεί εδώ και τώρα μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σταματώντας την παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβο.

Δίπλα στους εργαζόμενους, τέλος, στέκονται ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ