Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ανάσα για τους εργαζόμενους το πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ

Αύριο Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιούλη στη δημοτική πλαζ με ελεύθερη είσοδο

Το πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ για τους εργαζόμενους της πόλης θα πραγματοποιήσουν από κοινού αύριο Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιούλη ο δήμος Πατρέων, έπειτα από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στη δημοτική πλαζ έχοντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό εντάσσονται στο πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας» και θα έχουν ώρα έναρξης τις 9.30 μ.μ. Την πρώτη μέρα θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο ανδρειωμένος» των Holwortly Hall-Robert Middlemass, από την ερασιτεχνική ομάδα του Στεκιού νέων εργαζομένων και ανέργων Κορυδαλλού. Τη δεύτερη μέρα, θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κορακάκη.

Κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης των εκδηλώσεων απευθύνει το Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας τη σημασία του πολιτισμού, επισημαίνοντας:

«Τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα και η πρόσβαση στην τέχνη δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά ανάγκη για όλους! Μέσα από αυτό το πρίσμα, πως η επαφή με τους τομείς του πολιτισμού είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που έχουν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της ποιότητας των δημιουργημάτων και ταυτόχρονα την ανάδειξη ταξικών φραγμών, προχωράμε στη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ. Ενα φεστιβάλ όπου δίνεται το βήμα σε ανθρώπους του μεροκάματου να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να καταστήσουν το δημιούργημά τους κτήμα όλων των εργαζομένων. Για να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της προσπάθειας να παράγουν πολιτισμό εργαζόμενοι για εργαζόμενους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ